Η Λουτρόπολη «θέλει» συναίνεση | PellaNews

Η Λουτρόπολη «θέλει» συναίνεση

Του Στέφανου Μίντζα 

Νέα ημερομηνία ορίστηκε για την ετήσια γενική συνέλευση της Λουτρόπολης μετά την αναβολή της τηλεδιάσκεψης λόγω  απουσίας της αντιπολίτευσης 
Για της 24 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση  της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών, όπου αναμένεται να γίνει ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς και να σχεδιαστεί η οικονομική πολιτική για την επόμενη. Κατά γενική ομολογία τα Λουτρά Πόζαρ είναι η ατμομηχανή του Δήμου Αλμωπίας, με την δημοτική επιχείρηση να προσφέρει στον Δήμο τεράστια έσοδα αλλά και να δίνει ζωή στην περιοχή, μιας και γύρω από την λουτρόπολη έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός της Αλμωπίας.

Δεκάδες ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι στηρίζουν το εισόδημα τους στην Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών και στις υποδομές της Λουτρόπολης. Ωστόσο οι μέτοχοι της επιχείρησης –οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλαδή- επέλεξαν να μην μετέχουν στην τηλεδιάσκεψη καθώς επιθυμούσαν διά ζώσης συνεδρίαση. Στο πλευρό αυτών των μετόχων στρατεύτηκαν και τοπικά blog που μάλλον δεν ενδιαφέρονται για τις ειδήσεις και τις εξελίξεις της επιχείρησης. 

Να θυμίσουμε πως κατά την περσινή συνεδρίαση άτομα που δηλώνουν δημοσιογράφοι -χωρίς φυσικά να είναι- με αυταρχικό τρόπο θέλησαν να εισέλθουν στην συνεδριάση επικαλούμενοι την ενημέρωση των πολιτών, ωστόσο έναν χρόνο αργότερα απουσίαζαν από την τηλεδιάσκεψη. 

Το αίτημα για την δια ζώσης συνεδρίαση

Το αίτημα για την διά ζώσης συνεδρίαση φαντάζει απόλυτα λογικό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες και με βάση τα νέα στοιχεία της πανδημίας, τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί ραγδαία και η Πέλλα –άρα και η Αλμωπία – βρίσκονται σε Mini lockdown με αποτέλεσμα να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων. Άλλωστε οι τηλεδιασκέψεις έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και προσφέρουν την δυνατότητα τοποθέτησης στον κάθε δημοτικό σύμβουλο –μέτοχο της επιχείρησης- παράλληλα όμως διευκολύνεται και το έργο των δημοσιογράφων οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν την τηλεδιάσκεψη και να  προβάλουν τις θέσεις και τις απόψεις που ακούστηκαν.

Φυσικά και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το ζητούμενο, όμως και με βάση τα δεδομένα της πανδημίας- η ασφάλεια της δημόσιας υγείας είναι το υπέρτατο αγαθό.

Γεννούνται λοιπόν τα ερωτήματα για μια διά ζώσης συνεδρίαση:

Πόσοι θα παραβρίσκονται στον κλειστό χώρο;

Τι  αποστάσεις θα έχουν μεταξύ τους;

Θα είναι όλοι εμβολιασμένοι ή όχι;

Εάν η δημοτική αρχή μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων –δημοτικών συμβούλων, μετόχων, μελών της επιχείρησης, δημοσιογράφων, εκπροσώπων τοπικών blog κτλ- τότε καλώς και να γίνει η διά ζώσης συνεδρίαση διαφορετικά είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να ζητάμε διά ζώσης συνεδριάσεις όταν η τεχνολογία παρέχει την δυνατότητα του δημόσιου διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Ο κόσμος και οι πολίτες της Αλμωπίας περιμένουν να μάθουν πόσο ο Κορωνοϊός επηρέασε την επιχείρηση των Λουτρών, τι έκανε η διοίκηση του Δημάρχου, να ακούσουν προτάσεις για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης και όχι να βλέπουν αναβολές και «ανούσιες κόντρες»  

Από την έντυπη Πέλλαnews