Ο σπάνιος Μονόκερως της Αλεξάνδρας | PellaNews

Ο σπάνιος Μονόκερως της Αλεξάνδρας

Αυτή η σπάνια ζωγραφιά είναι μοναδική, δεν την βλέπεις συχνά.

Δες πόσο όμορφο είναι αυτή η τέχνη, πήρε μέρες για να φτιαχτεί.

H καρδιά του ήταν το πρώτο πράγμα πάνω του.

Aυτός ο μοναδικός μονόκερως έχει πάρα πολλά χρώματα και έχει επίσης πολλά σχέδια. Είναι το πιο όμορφο πλάσμα που  θα μπορούσε να έχει δει ποτέ κανείς.

Γεννήθηκε με τις πλεξούδες και τα κοτσίδια. Κάθε μονόκερως έχει ένα τατουάζ στο μέτωπό του και έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ η τρίχα του είναι πιο μαλακιά από τα στρώματα. Είναι η Βασίλισσα από τους μονόκαιρους. Υπάρχουν και αρσενικά και η ειδικοί τους φωνάζουν «μαγικά» ενώ εμείς τα φωνάζουμε «τρίκετ». Είναι μοναδικά ζώα. Τα παίζουν σε ταινίες και θέατρα και σε βιβλία. Είναι τα πιο όμορφα ζώα. Εκτός από την ομορφιά τους είναι και γρήγορα, πιο γρήγορα από τσίτα που ζουν στα δάση και αγαπούν το μέρος που ζουν. Για αυτό να μην πετάτε τα σκουπίδια στο πάτωμα. Θα τα βρούνε και θα τα φάνε και μετά θα πνιγούν. Άμα βρείτε σκουπίδια στα δάση να τα πάρετε πριν τα βουν αυτά πρώτα.

Εάν προσέξετε στην εικόνα, έχει κρυστάλλους γύρω από την καρδιά του. Έτσι γίνεται με κάθε «τρίκετ»  και το έχουν για μία ζωή. Αυτά μπορούν να ζήσουν μέχρι και 100 χρονών. Τρώνε χόρτα και καρότα και μήλα και μπορούν να μυρίσουν το δηλητήριο από τα μήλα και τα χόρτα. Είναι πολύ έξυπνα ζώα. Εκτός από την ομορφιά τους μπορούν να τρέξουν για πολύ ώρα και έχουν πολύ όμορφο κέρατο ενώ τα μάτια τους είναι συνήθως καφέ και πράσινα ή μπλε. Η γλώσσα τους είναι πολύ σκληρή και χάρη σε αυτή μπορούν να φάνε τσουκνίδες. Συνήθως έχουν ένα μέτρο ύψος, έχουν πολύ καλή ακουστική και μπορούν να ακούσουν πάρα πολύ μακριά και δεν τα βρίσκεις εύκολα, γι’ αυτό τα μάτια 14.

 

Αλεξάνδρα Στυλιάδου

Μαθήτρια της Δ’ τάξεως Δημοτικού Σχολείου Αετού

Ιανουάριος 2021