Σε πρώτο πλάνο θέτει το οδικό δίκτυο της Πέλλας ο Ιορδάνης Τζαμτζής! | PellaNews

Σε πρώτο πλάνο θέτει το οδικό δίκτυο της Πέλλας ο Ιορδάνης Τζαμτζής!

Του Στέφανου Μίντζα

«Πρέπει να γίνουν οι δρόμοι της Πέλλας»

Αυτό είναι το δόγμα του Ιορδάνη Τζαμτζή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε σε πρώτο πλάνο το οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια των πολιτών. Έτσι μετά την πρώτη ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του, παρουσία των βουλευτών και των δημάρχων του Νομού, την τοποθέτηση του στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας αλλά και την εξαγγελία του για σύνδεση της Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχίζει την πίεση για το οδικό δίκτυο. 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό ο Ιορδάνης Τζαμτζής θέτει το θέμα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην Πέλλα.  Με αφορμή την πρόοδο των εργασιών των Κοινών Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων για τη διάνοιξη των συνοριακών διοδίων με τα Σκόπια, και συγκεκριμένα  Πρόμαχοι-Majden, ο κ. Τζαμτζής τονίζει την ανάγκη να χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό το οδικό δίκτυο της Πέλλας, μιας και θα μεταφέρει προϊόντα πολύ πιθανόν, και μεταλλεύματα προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και θα μετακινούνται πολλοί άνθρωποι. 

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης προτείνει και τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης. Δηλαδή: 
1) Η κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας
2) Η κάθετος που θα συνδέει την Πέλλα με την Εγνατία οδό  
3) Η κατασκευή της παράκαμψης Μαυροβουνίου και 
4) Η βελτίωση όλου του οδικού δικτύου από τους Προμάχους μέχρι το Μαυροβούνι στη Νέα Εθνική οδό στην Πέλλα. 

Μάλιστα ο Ιορδάνης Τζαμτζής εκτός από την πρόσκληση που απεύθυνε προς τον Υπουργό Υποδομών θα απευθύνει πρόσκληση και προς τους βουλευτές αλλά και τους Δημάρχους ώστε να πιέσουν προκειμένου η Πέλλα να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. 

Στόχος του Αντιπεριφερειάρχη είναι άλλωστε να βγει η Πέλλα από το περιθώριο.