Τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι η παγκοσμιοποίηση! | PellaNews

Τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι η παγκοσμιοποίηση!

Αριστείδης Κυριαζής*

Τρέχαμε πέρυσι την άνοιξη του 2020 και δεν φτάναμε! Ακολουθώντας την πρώτη άνωθεν εντολή «Μένουμε σπίτι», παρακολουθούσαμε τους από τηλεοράσεως διαφημιστές του εγκλεισμού και την τακτική τηλεοπτική εμφάνιση του κυβερνητικού επιτελείου μαζί με τον εκπρόσωπο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ο οποίος με έκδηλη αγωνία ανέλυε τις αυξήσεις στα κρούσματα του κορονοϊού, στους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους θανάτους ημερησίως.

Ακολουθώντας τη δεύτερη εντολή «Κρατάμε αποστάσεις», φορώντας ή όχι μάσκες, που τότε δεν θεωρούνταν απαραίτητες ως και ασφαλείς, διαμαρτυρόμασταν για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία αποφεύγαμε να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα το βαλάντιό μας. Ακολουθώντας την τρίτη εντολή «Μένουμε ασφαλείς», δεν κυκλοφορούσαμε στους δρόμους. Αποφεύγαμε να συναντήσουμε άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας στο ασανσέρ και να έχουμε ακόμα και λίγες λέξεις μαζί τους. Αναβάλαμε τις αναγκαίες επισκέψεις στους γιατρούς και βρεθήκαμε να έχουμε αποκλειστεί από προγραμματισμένες νοσοκομειακές επεμβάσεις, δίνοντας χώρο στους πληγέντες από την πανδημία! Παρακολουθούσαμε τους πανηγυρισμούς των αδικαιολόγητα, επιλεκτικά και πλουσιοπάροχα επιδοτούμενων μέσων μαζικής επικοινωνίας για την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού σε σχέση με άλλες χώρες και καταδικάζαμε όσες επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τη θεωρία της εγκληματικής ανοσίας της αγέλης!

Οταν ξεμύτισε το καλοκαίρι του 2020 εκπλαγήκαμε με την προχειρότητα αντιμετώπισης του θέματος από την κυβέρνηση, που επέτρεψε το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τον ασφαλή ατομικό έλεγχο εισόδου στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο περασμένο φθινόπωρο, οπότε είχαμε εκατό νεκρούς ημερησίως και ξεσπάσαμε εναντίον του υπουργού Μεταφορών για τον παρατεταμένο συνωστισμό στα λεωφορεία και της εμμονής της υπουργού Παιδείας να λειτουργήσει τα σχολεία με 27 μαθητές ανά τμήμα! Καραντίνα γενική και ειδική κατά περιοχές με αποχρώσεις του «κόκκινου», που με δυσκολία έφερναν καλύτερα αποτελέσματα. Κλείσιμο των οικονομικών δραστηριοτήτων με ενέσεις click-away και click-inside. Απαγόρευση διανομαρχιακών ταξιδιών για ένα ολόκληρο έτος και περιορισμός εορτασμού του φετινού Πάσχα.

Και εκεί που όλα προχωρούσαν στην αναμενόμενη σταδιακή, αργή βελτίωση, ήλθε ανέλπιστα η τετάρτη άνωθεν εντολή ανατροπής: «Είμαστε ελεύθεροι», οπότε εντός μιας εβδομάδας τα ξεχάσαμε όλα! Ανοίξαμε τα μαγαζιά, τα σχολεία, και καλωσορίσαμε τους τουρίστες στα νησιά μας και μαζί με εκείνους ξεχυθήκαμε τα τριήμερα στην επαρχία προετοιμαζόμενοι για το καλοκαίρι του 2021! Ολα αυτά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς! Παγκοσμιοποιημένα οδηγούμαστε στην εφαρμογή της μη ομολογουμένης ανοσίας της αγέλης με τα αδικαιολόγητα λίγα εμβόλια, που και αυτά δεν κατάφερε η κυβέρνηση με τη μεσολάβηση της Ευρώπης να τα αποκτήσει έγκαιρα. Είμαστε πλέον μέλη της αγέλης της παγκοσμιοποίησης από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, αδυνατώντας, ωσάν τα πρόβατα, να αντιδράσουμε στον κυνισμό της!

* Συγγραφέας

πηγή: από την έντυπη έκδοση της "Εφημερίδας των Συντακτών".