close search results icon

Αθλητικά/Τύπος (8/8): «Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό - Σε οριακό σημείο η ΑΕΚ»

Δείτε αποσπάσματα από άρθρα αθλητικών συντακτών στις εφημερίδες. 

Η δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ που αμφιβάλλει για τον ίδιο της τον εαυτό, οι κινήσεις της ΕΠΟ και πολλά άλλα στον «καυτό» Τύπο.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Πάει πολύ να επιχειρείται η κατεδάφιση του Αλμέιδα επειδή η ΑΕΚ στραβοπατάει το καλοκαίρι. Ευχάριστο δεν είναι για τους οπαδούς, αλλά δεν είναι και κάτι πρωτόγνωρο. Επί Αλμέιδα συνέβαινε και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Θυμηθείτε πώς ξεκίνησε πρόπερσι το πρωτάθλημα η «Ένωση», τι τράβηξε πέρυσι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τι της έκανε η Αντβέρπ. Δέχομαι βέβαια ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση της Αντβέρπ με τη Νόα απ' την Αρμενία, αλλά η ουσία παραμένει. Η ΑΕΚ, επί Αλμέιδα, αγκομαχάει κάθε καλοκαίρι και παίρνει αργά μπροστά. Φέτος το κακό παράγινε...

Εύκολο είναι να πάρεις απόφαση γι' αλλαγή αγωνιστικής συμπεριφοράς, δύσκολο να την περάσεις στους παίκτες απ' τη μία μέρα στην άλλη. Με την είσοδο Περέιρα και Λαμέλα στην ενδεκάδα, και να θέλει ο Αλμέιδα να εφαρμόσει πρέσινγκ δεν θα μπορεί. Αν μάλιστα πάρει μεταγραφή ο Πινέδα, τότα κάθε σκέψη για πρέσινγκ θα πρέπει περίπου να ξεχαστεί. Η ΑΕΚ με την είσοδο των νέων παικτών αλλάζει... δέρμα. Ο Αλμέιδα δούλεψε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με παίκτες που δεν θα αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας κι αυτό έκανε περίπλοκη την κατάσταση. Τα παραπάνω δεν δικαιολογούν φυσικά την κάκιστη εικόνα της ομάδας ούτε απαλλάσσουν τον Αλμέιδα απ' τις ευθύνες του. Πάει πολύ όμως να ζητείται η κεφαλή του επί πίνακι. Ποτέ η εισαγόμενη πίεση δεν έφερε καλά αποτελέσματα. Αν, μάλιστα, η πίεση αυτή φουντώσει κι από μέσα, τότε η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει με πρόωρο εκτροχιασμό.

LIVE SPORT

Σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Απέναντι στον Άγιαξ, με τον οποίο έχει συνδέσει τις πιο ένδοξες βραδιές του, θα διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League... Ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής του Παναθηναϊκού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Άγιαξ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από ελληνική ομάδα. Έχει μόλις τρεις ήττες οι οποίες δεν του κόστισαν. Οπότε, οι ποδοσφαιριστές του Αλόνσο θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα μοναδικό κατόρθωμα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι αντίστοιχο με εκείνο που κατάφερε πριν ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός εναντίον της Μαρσέιγ. Ήταν ένας μοναδικός αποκλεισμός για τους Μασσαλιώτες και οι Πράσινοι επιθυμούν να επιφέρουν ανάλογο πλήγμα στους Ολλανδούς. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Άγιαξ προέρχεται από μια πολύ κακή σεζόν πέρυσι και σίγουρα δεν έχει προλάβει να συνέλθει. Από την άλλη, είναι ένας σύλλογος μαθημένος στον πρωταθλητισμό, που έχει την τεχνογνωσία να αναγεννάται.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ακόμα κι όταν την επόμενη μέρα το μυαλό καθαρίζει από ένα πατατράκ σαν αυτό που βίωσε η ΑΕΚ στην Αρμενία, ο προβληματισμός παραμένει. Κι αυτό γιατί εδώ τώρα, δεν μπορείς να μιλήσεις απλά για ένα ματς, όπου όλα πήγαν στραβά, κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο... Αυτό που είδαμε στην Αρμενία, με την ΑΕΚ να είναι σκορποχώρι και να μην κάνει ούτε τα στοιχειώδη, δεν είναι απλό και να εξηγηθεί. Λάθη αδιανόητα, την μπάλα να μην ξέρουν τι να την κάνουν οι παίκτες της και να την γυρνάνε κάθε λίγο και λιγάκι στον τερματοφύλακα, δημιουργία φάσεων μηδέν...

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι σε ένα οριακό σημείο, όπου έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για τον ίδιο της τον εαυτό, για τις δυνατότητες της, ακόμα και για το αν μπορεί να γυρίσει το... χαρτί και να αναστρέψει την εικόνα της. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, πρέπει να προκριθεί νικώντας με τρία γκολ διαφορά και αμέσως μετά, ξεκινάει η μάχη του πρωταθλήματος και θα έχει και πλέι οφ στο Κόνφερενς. Την κατάσταση μπορούν να την διορθώσουν μόνοι αυτοί που έχουν την ευθύνη , αυτοί που παίζουν, αυτοί που τη δημιούργησαν. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουν. Αλλά πλέον δεν έχει καμία σημασία τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας από εμάς, αλλά το τι πιστεύουν ο Ματίας και οι παίκτες του.

ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκινάει μάλλον με το… δεξί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Και κάνει τη μια ενέργεια πίσω από την άλλη για θέματα που έπρεπε να είχαν λυθεί χρόνια πριν... Ένα από αυτά, ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ κάθε χρόνου, ήταν ο τελικός Κυπέλλου. Θέμα που είχε καταντήσει… ανέκδοτο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τελικούς χωρίς κόσμο στις εξέδρες και ομάδες που περισσότερο ταλαιπωρούνταν παρά χαιρόντουσαν. Μια «γιορτή» που μόνο τέτοια δεν ήταν. Και μόνο τυχαία δεν είναι τα εισαγωγικά. Η προκήρυξη άλλαξε πλέον και η έδρα του τελικού θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, όπως συμβαίνει σχεδόν παντού. Τέλος, το Πανθεσσαλικό, τέλος το από που θα είναι η φιναλίστ. Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδα θα γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, που μπορεί να φιλοξενήσει τον περισσότερο κόσμο και που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια όσων βρεθούν εκεί.

Παράλληλα η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θέτει σε εφαρμογή το... σχέδιο ενός "σπιτιού" της Εθνικής ομάδας για να κάνει τις προπονήσεις της. Ο Μάκης Γκαγκάτσης συναντήθηκε με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η αγορά του αθλητικού κέντρου της Παιανίας, ένα αθλητικό κέντρο έκτασης 70 στρεμμάτων, που διαθέτει γήπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις και ξενώνες και ασφαλώς πληροί τις προδιαγραφές, έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα του "σπιτιού" των Εθνικών ομάδων. Η Εθνική για να κάνει το βήμα παραπάνω πρέπει να έχει το δικό της... σπίτι για να προπονείται. Και οι κινήσεις που γίνονται αναμφίβολα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο φετινός Παναθηναϊκός δείχνει δυνατός και με φιλοδοξίες, έχει ενισχυθεί μεταγραφικά και έκανε καλό παιχνίδι στη Βουλγαρία με τη Μπότεφ, παρότι έχει εκτός δράσης τον καλύτερο επιθετικό του, τον Ιωαννίδη. Ο Άγιαξ βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση αναδόμησης. Είχε κάκιστη πορεία πέρυσι, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε στην Ολλανδία και πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη και αυτό τον καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο στο τωρινό αντάμωμα με τον Παναθηναϊκό. Θέλει να επιστρέψει στο προσκήνιο, πανηγύρισε δεόντως τη δύσκολη πρόκριση με την Βοϊβοντίνα και θα αντιμετωπίσει στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό με σεβασμό και προσοχή. Όχι με υπεροψία...

Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την προβληματική και μπερδεμένη ΑΕΚ. Επίσης, πήρε πολύτιμο αποτέλεσμα στη Σουηδία από τη Μάλμε σε σχέση με τη βαριά ήττα της ΑΕΚ στην Αρμενία και την ανηφόρα που θα έχει τον Δεκαπενταύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να προκριθεί και να μην καταστρέψει την ευρωπαϊκή χρονιά της. Θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί και να μην παραγνωριστεί το εξής. Η δυναμικότητα των αντιπάλων. Η Νόα μέχρι το πρώτο από τα λάθη του Στρακόσα δεν είχε πλησιάσει καν την περιοχή του και ήταν πίσω στο σκορ. Η Μάλμε έκανε επιθετικό παιχνίδι, είχε δύο δοκάρια και ευκαιρίες, ο Κοτάρσκι έπιασε όσα μπορούσε και η ισοπαλία δεν ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα όπως είπε ο Λουτσέσκου.

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ