close search results icon

Α.Τζήκας: Πιο ελκυστική η ΔΕΘ μετά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό – «Η ανάπλαση το μεγάλο μας στοίχημα»

Το πιο στρατηγικό σημείο.

Πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό έχει γίνει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO) μετά τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, ενώ μεγάλο στοίχημα της διοίκησης αποτελεί το έργο της ανάπλασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας στο πλαίσιο του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση, μια ιστορική εταιρεία τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα, είναι δημόσια εταιρεία με μέτοχο το δημόσιο, η οποία όμως λειτουργεί με όρους ιδιωτικής αγοράς μετά την εξαίρεσή της από τους νόμους περί δημοσίων συμβάσεων.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκε η διοίκηση προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό εκθεσιακό περιβάλλον. Πρόκειται για την αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της εταιρείας, τα νέα προϊόντα με εκθέσεις και εκδηλώσεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό που ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα της ΔΕΘ δημιουργώντας εφαρμογές τόσο για εκθέτες όσο και επισκέπτες, ψηφιοποιώντας όλες τις υπηρεσίες της, με τη διοίκηση να διατηρεί φυσικές τις εκθέσεις κι όχι διαδικτυακές, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί και να κλείνει συμφωνίες σφίγγοντας τα χέρια, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Το πιο στρατηγικό σημείο βέβαια για τη διοίκηση της ΔΕΘ που αποτελεί και τον τέταρτο πυλώνα είναι η ανάπλαση της έκθεσης. «Οι υποδομές και το περιβάλλον κάνουν πιο ελκυστική την εργασία του προσωπικού και πιο ανταγωνιστικό τον οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας ενώ πρόσθεσε ότι η ανάπλαση της ΔΕΘ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, δημιουργώντας ταυτοχρόνως το πιο βιοκλιματικό, το πιο πράσινο και ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης.

Μιλώντας πιο αναλυτικά για το έργο, δήλωσε ότι εντός του μήνα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και την τελική χρηματοδότηση του πρότζεκτ. «Το έργο είναι προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδότηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε ο κ. Τζήκας με τον ίδιο να μην αποκλείει τον πιθανό δανεισμό της ΔΕΘ, που ήδη είναι κερδοφόρα, για την υλοποίηση του έργου.

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών, επισήμανε τέλος πως αν δεν υπάρξει καθυστέρηση, κάτι το οποίο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2026 με διάρκεια πέντε έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ