close search results icon

Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος συναντήθηκαν με τους 70 φοιτητές του Θεολογικού Οικοτροφείου

Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος συναντήθηκαν με τους 70 φοιτητές του Θεολογικού Οικοτροφείου

Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν το μεσημέρι στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, ο διευθυντής Υπηρεσιών, επίσκοπος Σταυροπηγίου Αλέξιος, η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, o γ.γ. του υπουργείου, Γεώργιος Καλαντζής, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, κληρικοί και πλήθος πιστών.

vartholomaios-ieronymos-1.jpg

Στον Παναγιώτατο τιμές απέδωσε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και η φιλαρμονική μπάντα, ενώ στην υποδοχή παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο εφοπλιστής κ. Ιωάννης Καραγιώργης και η σύζυγός του Σοφία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε στον Ιερό Ναό το Λείψανο και την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ενώ το πολυχρόνιο έψαλλε ο βυζαντινός χορός του Πολιούχου Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Δεμελή.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αποστολικής Διακονίας που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται, για να προσκυνήσει, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Στην συνέχεια ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το Θεολογικό Φοιτητικό Οικοτροφείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο Θεολογικό Οικοτροφείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος γνώρισε τους 70 Φοιτητές και τους αλλοδαπούς υποτρόφους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μένουν εκεί και σπουδάζουν σε όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ