close search results icon

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι

Υλικά

Για ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

440 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

150 ml γάλα

1 σφηνάκι ουίσκι ή μπράντι

100 ml ανθόνερο

500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα μακρόστενα

αχνή ζάχαρη για το πασπάλισμα


Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ τμηματικά και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα, το μπράντι και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο γλυκό προσεκτικά, με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μη «σπάσει» η μαρέγκα. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά και το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές, το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι διαμέτρου 30εκ.

Βήμα 3

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά ακόμη. Για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε, βυθίζουμε στο γλυκό τη λάμα ενός μαχαιριού -αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Βήμα 4

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Βάζουμε από την κάτω πλευρά το νόμισμα.

Βήμα 5

Όταν κρυώσει εντελώς, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε την επιφάνεια με σπόρους ροδιού.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ