close search results icon

Βόμβες σε προσφυγικούς καταυλισμούς ρίχνει το Ισραήλ, δεκάδες νεκροί

Παρά την ανάρτηση του Μπάιντεν και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις...

Ασταμάτητη η φρίκη πολέμου στην Παλαιστίνη, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που ισχυρίστηκε πως το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Παρά την ανάρτηση του Μπάιντεν και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτη τις αιματηρές πολεμικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός διέπραξε νέα σφαγή σε μια από τις περιοχές όπου κατεύθυναν τους πρόσφυγες πολέμου να αναζητήσουν καταφύγιο. Μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν το al-Mawasi με πέντε βόμβες και πέντε πυραύλους όπου διέμεναν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο ΜΜΕ της Γάζας, περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί ως νεκροί ή τραυματίες. Το νοσοκομείο αλ-Κουβέιτ δίπλα στο ιατρικό κέντρο Nasser έχει γεμίσει από τραυματίες, με περισσότερα από 90 άτομα να έχουν τραυματιστεί από αυτό το τελευταίο χτύπημα. Στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, μεταδόθηκε ότι τουλάχιστον ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς έγινε στόχος της επίθεσης στο al-Mawasi. Αυτό, όμως, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τα ξένα ΜΜΕ. 

Ισραηλινά χτυπήματα σκότωσαν άλλους 32 ανθρώπους στη Γάζα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς ανέφεραν «περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές» σε πολλά μέρη της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ στο κέντρο και των πόλεων Χαν Γιουνίς και Ράφα στο νότο.

Πιο βόρεια, αυτόπτες μάρτυρες είδαν χθες Παρασκευή Ισραηλινούς στρατιώτες να απομακρύνονται από κάποιες συνοικίες της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στις συνοικίες Ταλ αλ Χάουα και αλ Σινάα εντοπίστηκαν περίπου 60 πτώματα Παλαιστινίων.

Την Πέμπτη άλλα περίπου 60 πτώματα είχαν βρεθεί σε άλλη συνοικία, τη Σουτζάια, μετά την απόσυρση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σκότωσε «περισσότερους από 150 τρομοκράτες» σε δύο εβδομάδες επιχειρήσεων.

Θέτει διαρκώς εμπόδια το Ισραήλ

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η διαπραγματευτική του ομάδα, με επικεφαλής τον αρχηγό πληροφοριών της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, επέστρεψε στο Ισραήλ μετά από συνομιλίες με μεσολαβητές στην Ντόχα την Πέμπτη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Ισραήλ χρειάζεται τον έλεγχο των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο «για να σταματήσει τα όπλα να φτάνουν στη Χαμάς», όπως ισχυρίζεται. Ο όρος έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της Χαμάς που ζητά το Ισραήλ να αποσυρθεί από όλα τα εδάφη της Γάζας μετά από κατάπαυση του πυρός.

πηγή: efsyn.gr - κεντρική φώτο: (AP Photo/Jehad Alshrafi)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ