close search results icon

Δ. Βαρτζόπουλος: Άτοπη η αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την αποχή από τη συνταγογράφηση

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως διαδίδεται ψευδώς ότι κλείνουν τα «στεγνά προγράμματα» κατά των εξαρτήσεων.

«Είναι μια καινούρια εποχή και κάθε καινούρια εποχή ξεβολεύει κόσμο», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM 107,7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Αυτό που κάνουμε είναι να τακτοποιούμε τα πράγματα», τόνισε. «Διαδίδονται ψεύδη. Φυσικά και δεν πρόκειται να κλείσει καμία νοσηλευτική μονάδα. Θα εκσυγχρονιστούν, θα εξειδικευτούν και εντάσσονται σε ένα νέο, μοντέρνο δίκτυο υπηρεσιών», υπογράμμισε.

Ο ίδιος δήλωσε πως διαδίδεται ψευδώς ότι κλείνουν τα «στεγνά προγράμματα» κατά των εξαρτήσεων.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για αποχή των ιδιωτών ιατρών από τη συνταγογράφηση ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε πως «Η αντίδραση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι άτοπος». «Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετικά υπερβολική αντίδραση», είπε. «Δεν λύνεται το πρόβλημα με συζήτηση τη στιγμή που χρειαζόμαστε γιατρούς την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε. «Προκηρρύσουμε συνεχώς θέσεις και δεν έρχονται γιατροί», εξήγησε.

«Είναι μια βαθιά και ριζική μεταρρύθμιση του χώρου που αφορά μόνο τις δημόσιες δομές: είτε τις δομές του ΕΣΥ είτε τις δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», τόνισε.

Για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη και τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές που καταδίκασαν άμεσα τη συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ