close search results icon

Δ.Σ Έδεσσας: Τα γραμμάτια και η αψιμαχία

Γιάννης Τσεπκεντζής: Σταμάτησα την αιμορραγία του Δήμου 

Δ.Σ Έδεσσας: Τα γραμμάτια και η αψιμαχία

Ένταση πυροδότησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας οι δύο συνεντεύξεις του Γιάννη Μουράτογλου που έκαναν λόγο για γραμμάτια της Δημοτικής αρχής προς υποψήφιους της.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας πήρε τον λόγο ως δημοτικός σύμβουλος και απεύθυνε ερωτήσεις προς τον Γιάννη Μουράτογλου με αφορμή τις συνεντεύξεις του πρώην Δημάρχου.  Συγκεκριμένα ο Αργύρης Μπόγιας παρουσίασε όλες τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ο πρώην Δήμαρχος τις τελευταίες ημέρες της θητείας του προς συγγενείς υποψηφίων του. Παράλληλα ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που έγιναν στην ΔΗΚΕΔΕ και στο Ευ ζειν.

Τέλος έκανε λόγο και για οικολογική ευαισθησία από πλευράς της πρώην διοίκησης η οποία επί 13 χρόνια έκοβε δέντρα.

screenshot-20240327-223416-youtube.jpg

"Η στάση σας μου θυμίζει το λαϊκό άσμα πως οι λέξεις είναι καρφιά και γυρνάνε,  θα έπρεπε να εφαρμόζετε το άλλο άσμα με αρέσει να μην λέω πολλά" είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας.

Με πείραξε πολύ το γεγονός πως κατηγορείτε εσείς την Κοινωνία σε Κίνηση.  Δεν θα επιτρέψω να αφήνουμε να αιωρούνται υπόνοιες, τόνισε ο Αργύρης Μπόγιας. 

screenshot-20240327-191209-youtube.jpg

Στην συνέχεια τον λόγο πηρε ο Φίλιππος Γκιουρος. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για κατήγορό από πλευράς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ τόνισε πως ο Γιάννης Μουράτογλου κινήθηκε απόλυτα νόμιμα ως Δήμαρχος έχοντας ως στόχο να μην αφήσει χρέη στον Δήμο Έδεσσας.

screenshot-20240327-224800-youtube.jpg

Ο Γιάννης Μουράτογλου από την πλευρά του έκανε λόγο για εχθρικό ύφος από την δημοτική αρχή ενώ επισήμανε πως στα 30 χρόνια της παρουσίας του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν βρέθηκε κάποιος να τον κατηγορήσει για το ήθος του.

"Ποτέ δεν σηκώσαμε τους τόνους σε τέτοιο βαθμό,  δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι κύριε Μπογια" σημείωσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Τέλος αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις επισήμανε πως στόχος του ήταν να μην αφήσει χρέη στον Δήμο και πως κινήθηκε απόλυτα νόμιμα. 

screenshot-20240327-225121-youtube.jpg

Ο Δήμαρχος Έδεσσας από την πλευρά του τόνισε πως έχουμε αυτό το ύφος γιατί μετά από 13 χρόνια τερατουργημάτων όπως είπε έρχεστε να μιλήσετε για γραμμάτια. Ο Γιάννης Τσεπκεντζής επισήμανε πως ως Δημοτική αρχή επιδιώκει να μην υπερβαίνουν οι αναθέσεις τις 10 χιλιάδες ώστε να μην πληρώνει ο Δήμος ΦΠΑ ενώ τόνισε πως ο ίδιος μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες σταμάτησε την "αιμορραγία " του Δήμου 

"Δεν θα είχε μείνει τίποτα στα ταμεία" τόνισε ο Δήμαρχος απαντώντας προς την αντιπολίτευση. 

Δείτε το διάλογο από το 1:47:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ