Δ. Σκύδρας: ελλειμματική η ανταποδοτική υπηρεσία άρδευσης-παραμένει 20ευρώ το στρέμμα
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, 13 Φεβρουαρίου το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε να κάνει με τον καθορισμό του τέλους άρδευσης για το 2024. Στην εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας υπάρχει πρόταση για αύξηση του τέλους λόγω του ελλειμματικού προϋπολογισμού, δεν καλύπτονται δηλαδή τα έξοδα κατά 75.000ευρώ περίπου. Αναφέρεται ότι αν εισπράττονταν τα οφειλόμενα και αν συνεργάζονταν οι υδρονομείς τότε και μόνο τότε θα καλυπτόταν η προϋπολογιζόμενη δαπάνη.
Σας παρουσιάζουμε παρακάτω την εισήγηση της υπηρεσίας για πλήρη γνώση των όσων γράφτηκαν. Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψήφισε αύξηση τελών με το τέλος να παραμένει στα 20ευρώ το στρέμμα όπως είχε διαμορφωθεί με την απόφαση με αριθμό 290/2015.
Στις εισηγήσεις τους, τόσο η Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πασχαλίδης μίλησαν για στήριξη των αγροτών τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα κόψουν το νερό από κανέναν αγρότη με την κα Ιγνατιάδου να σημειώνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί ποτέ σε αύξηση τελών ενώ μείωσε τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και ΑμεΑ.
Από τη μεριά της αντιπολίτευσης η κα Παπαδοπούλου μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα των υδρονομέων και της πίεσης που πρέπει να ασκηθεί ώστε να φέρνουν στοιχεία για να χρεώνονται σωστά οι αγρότες και να μη ζημιώνεται ο Δήμος, θύμισε στην κα Ιγνατιάδου ότι οι μειώσεις που επικαλείται έγιναν διότι το κράτος επιτρέπει κάτι τέτοιο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους, με την ίδια να προτείνει να εφαρμοστεί και στα τέλη της άρδευσης.
Ο κ. Σουμελίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότεινε τη μείωση των τελών άρδευσης.
Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση που είχε ενδιαφέροντα σημεία και τα οποία θα σχολιαστούν σε επόμενα δημοσιεύματα διότι πράγματι η άρδευση αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της Δημοτικής Αρχής. Σας θυμίζουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε επισημάνει και ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Σεμερτζίδης όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης το 2013 με το παθητικό από τότε να είναι πέρι τις 200.000ευρώ και τον ίδιο να τονίζει τα ίδια προβλήματα, δηλαδή αγρότες που δεν πλήρωναν και υδρονομείς που δε συνεργάζονταν. Μάλιστα ήταν η εποχή που ο Δήμος χαρτογραφούσε τα κτήματα διότι βάδιζε σε "αχαρτογράφητα νερά". Αλλά και σήμερα βλέπουμε την υπηρεσία να μιλάει για 15.000στρέμματα ενώ τα στοιχεία καταγράφουν 11.500στρέμματα.
Δείτε το βίντεο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Παρουσίαση του βιβλίου "Νώε" και συζήτηση για τα στρατόπεδα
22 Ιανουαρίου 2025 -
Εξαφάνιση 13χρονης από τα Γιαννιτσά!
22 Ιανουαρίου 2025 -
Africafoot: «Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Κρεπίν Ντιατά»
22 Ιανουαρίου 2025 -
"Η μικρή μας πόλη" από τα Κουφάλια στα Γιαννιτσά
22 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ