close search results icon

Ροδάκινο/Κλαρίσιο: Αλλαγή τιμής...εν μία νυκτί!

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης από τους αγρότες. 

Ροδάκινο/Κλαρίσιο: Αλλαγή τιμής...εν μία νυκτί!

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σε πλήρη απόγνωση και με σκοτάδι για το τι θα κάνουν από εδώ και έπειτα, βρίσκονται οι αγρότες. 

Στην περιοχή του Δαμιανού, καθρέφτης όσων περιοχών καλλιεργούν δενδρώδεις καλλιέργειες και φέτος, οι παραγωγοί βρέθηκαν και προ μίας έκπληξης, πέραν του οτι η φετινή σεζόν παραήταν...έκπληξη γι' αυτούς! 

Με "μαύρη" καρδιά παραδίδουν ροδάκινο το οποίο οι μεταποιητές το λαμβάνουν μόνο ως "κλαρίσιο", και μάλιστα χωρίς αυτο να γίνεται σε καθημερινή βάση, όπως άλλες περιόδους. 

"Η τιμή που ξέραμε οτι θα πάρουμε για "κλαρίσιο" ήταν 0.18 λεπτά. Ξαφνικά, το γύρισαν και πλέον δίνουν 0.11 λεπτά!", αναφέρουν με ένταση και μεγάλη σύγχυση παραγωγοί από την περιοχή του Δαμιανού στο pellanews.gr. 

"ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ"

"Βρισκόμαστε στην αβεβαιότητα, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο, δεν υπάρχει κανείς να δείξει ένα δρόμο στον παραγωγό. Δεν θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία να ενημερώσει; Σχέδια Βελτίωσης λένε. Πώς και τι θα γίνει με τα Σχέδια Βελτίωσης; Τι θα κάνουν οι παραγωγοί, πως πρέπει να κινηθούν;", επισημαίνει ο παραγωγός, δενδροκαλλιεργητής Λουκάς Λαγομάτης.

"Από την άλλη έχουμε και τους βιομήχανους που σε μια νύχτα έριξαν την τιμή ξαφνικά και θα έλεγε όχι έντιμα, από τα 0.18 στα 0.11 λεπτά για το "κλαρίσιο". Τι πράγμα ήταν αυτό φέτος; Δεν έχουμε νομίζω άλλη τόσο άσχημη χρονιά", συμπληρώνει περίλυπος και προσθέτοντας πως "αφανίζεται ο αγρότης, θα απομείνουν ελάχιστες καλλιέργειες, σε ένα αβέβαιο μέλλον".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ