close search results icon

Διεγράφη κι επισήμως από την ΚΟ τη Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς

Μόλις... ενάμισι λεπτό κράτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος • Κεραυνοί από τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή.

Διεγράφη κι επισήμως από την ΚΟ τη Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από το σχετικό αίτημα που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος συνεδρίασε μόλις για... ενάμισι λεπτό μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει το αίτημα του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το περιστύλιο της βουλής τονίζοντας «εάν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα προς τους υπόλοιπους αυτό είναι απαράδεκτο». «Δεν παραδίδω αυτή τη μάχη θα έχω τη δική μου πολιτική πορεία» πρόσθεσε.
Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμη μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.

Τι προηγήθηκε

Το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός παρέπεμψε προς διαγραφή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κατηγορώντας τον για «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή», καθώς είχαν προηγηθεί αρκετά επεισόδια με δημόσιες παρεμβάσεις του Μάριου Σαλμά.

Όπως όλα δείχνουν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο προκειμένου να στείλει μήνυμα συμμόρφωσης προς τους γαλάζιους βουλευτές, ήταν η σφοδρή κριτική και οι καταγγελίες κατά του υπουργείου Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη [βλ. Κι όμως, έχει δίκιο ο Σαλμάς για τα αναψυκτήρια]. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε κάνει ανοιχτά λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς σχετικά με τα κυλικεία του υπουργείου [βλ. «Φωτογραφικός» διαγωνισμός για 59 αναψυκτήρια].

Οι παρεμβάσεις του, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ανήκει στην ομάδα των 11 που κατέθεσαν επικριτική ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ενώ ο κ. Σαλμάς έχει εκτοξεύσει ευθείες βολές τόσο προς τον Άδωνη Γεωργιάδη όσο και προς τον πρωθυπουργό, στην περιβόητη πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές.

Το ζήτημα που τίθεται, πλέον, για το Μέγαρο Μαξίμου είναι εάν οι... βουλευτές πήραν το μήνυμα, γιατί εδώ και πολύ καιρό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη γαλάζια παράταξη επικρατεί αναβρασμός, ενώ οι πρωτοβουλίες κατά της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να πληθύνουν τον επόμενο χρονικό διάστημα.

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: Δεν παραδίδει την έδρα στη Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς | (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ