Διεθνές συνέδριο για την μελισσοκομία στην Λάρισα από το αρμόδιο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γεύσεις από μοναδικά προϊόντα της Θεσσαλικής γης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σύνεδροι του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Μελισσοκομίας, στη Λάρισα.
Οι σύνεδροι που προέρχονται από 30 συνολικά χώρες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναδικό εργαστήριο εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας που αποτελεί νέο τμήμα της Γεωπονικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετρώντας μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καντά, πρόεδρο του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να δοκιμάσουν την ποιότητα και τη γεύση προϊόντων της Θεσσαλικής γης, όπως το υπέροχο μέλι, τη φέτα και το κασέρι, σύνεδροι από 30 χώρες, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των τυριών και των κρασιών.
Απώτερος στόχος του Εργαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Καντά, είναι η επίλυση των προβλημάτων των μελισσοκόμων, καθώς και η πιστοποίηση και τυποποίηση του μελιού.
Πηγή: ertnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Χάσανε και οι δύο
19 Ιανουαρίου 2025 -
Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν οι τρεις όμηροι
19 Ιανουαρίου 2025 -
Απόλλων Κρύας Βρύσης: Οι απουσίες έφεραν την ήττα
19 Ιανουαρίου 2025 -
π. Στέφανος Κορεκτσίδης: Ένας Ιερέας που Κερδίζει Καρδιές
19 Ιανουαρίου 2025 -
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου στη Φιλώτεια
19 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ