Διεθνές συνέδριο για την μελισσοκομία στην Λάρισα από το αρμόδιο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γεύσεις από μοναδικά προϊόντα της Θεσσαλικής γης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σύνεδροι του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Μελισσοκομίας, στη Λάρισα.
Οι σύνεδροι που προέρχονται από 30 συνολικά χώρες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναδικό εργαστήριο εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας που αποτελεί νέο τμήμα της Γεωπονικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετρώντας μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καντά, πρόεδρο του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να δοκιμάσουν την ποιότητα και τη γεύση προϊόντων της Θεσσαλικής γης, όπως το υπέροχο μέλι, τη φέτα και το κασέρι, σύνεδροι από 30 χώρες, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των τυριών και των κρασιών.
Απώτερος στόχος του Εργαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Καντά, είναι η επίλυση των προβλημάτων των μελισσοκόμων, καθώς και η πιστοποίηση και τυποποίηση του μελιού.
Πηγή: ertnews.gr
ΣΧΟΛΙΑ