close search results icon

Δήμος Αλμωπίας: Νέος κανονισμός για την άρδευση

Νίκος Παρούτογλου: Η πρώτη Μεγάλη μεταρρύθμιση που λύνει το πρόβλημα της άρδευσης 

Δήμος Αλμωπίας: Νέος κανονισμός για την άρδευση

Νέο κανονισμό για την άρδευση ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου.  Ο κανονισμός αυτός αποτελεί την πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας δημοτικής αρχής του Νίκου Παρούτογλου. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έφερε ως έκτακτο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου τον νέο κανονισμό άρδευσης, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνουν οι αγρότες, προσαρμοσμενο στις τιμές των παροχών αλλά και νέο σύστημα στον τρόπο πρόσληψης των υδρονομέων.

" Ο Δήμος μας στον τομέα της άρδευσης λειτουργούσε άδικα,  ερχόμαστε με μια μεγάλη μεταρρύθμιση ώστε να κάνουμε το τέλος της άρδευσης απολογιστικό ( ΔΕΗ, Βλάβες και επεκτάσεις δικτύων). Αυτό που θα κοστίσεις,  αυτό θα πληρώσεις" τόνισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου 

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Χρήστος Μπάτσης.  Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εξέφρασε την στήριξη του στον νέο κανονισμό καθώς ψήφισε θετικά την πρόταση, θέτοντας το θέμα να γίνεται η τιμολόγηση μέσω ΟΣΔΕ.

Παράλληλα ο πρώην Δήμαρχος έκανε μια γενική τοποθέτηση για την άρδευση ώστε να δικαιολογήσει όπως είπε την θετική του σταση

Αντίρρηση αναφορικά με τον νέο κανονισμό εξέφρασε ο Χρήστος Χρουσογλου.  Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευση έκανε λόγο για μεγάλες αυξήσεις που αγγίζουν το 60% και κάλεσε το σώμα να καταψηφίσει την πρόταση.  Μάλιστα ο Χρήστος Χρουσογλου εξέφρασε και την απορία του για το γεγονός πως ο Χρήστος Μπάτσης και η παράταξη του στηρίζουν τον νέο κανονισμό. 

"Είμαστε ένας αγροτικός Δήμος,  πρέπει να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των αγροτών" τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Χρουσογλου 

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε και η διευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας. Η κα Επιγαριδου αφού εμεμψε  τον κυριο Χρουσογλου για την σταση του, παρουσίασε το μεγάλο άνοιγμα που υπάρχει στα ταμεία του Δήμου.  Όλα αυτά τα χρόνια η υπηρεσία ήταν στον αυτόματο πιλότο επισήμανε η κα Επιγαριδου, η οποία έκανε λόγο για έναν κανονισμό που εστιάζει στο απολογιστικό κομμάτι ενώ αναφέρθηκε και στις τοπικές επιτροπές άρδευσης που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στον Δήμο 


Τέλος μετα την ολοκλήρωση των αρχικών τοποθετήσεων τον λόγο πηρε εκ νέου ο Δήμαρχος Αλμωπίας.  Ο Νίκος Παρούτογλου παρουσίασε τις παθογένειες που υπήρχαν κάνοντας λόγο για "θύματα " έως τώρα που πληρώνουν δυσανάλογα πόσα. 

"Ερχόμαστε να σταματήσουμε την κακή κατάσταση που υπήρχε,  ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην ανομία" τόνισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. 

Δείτε την παρέμβαση του Δημάρχου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ