close search results icon

Δήμος Πέλλας: Ολοταχώς για πιλοτική δράση με ηλεκτρικά ποδήλατα

Συνδυασμός ποδηλασίας με πεζοπορία και δράσεις. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας (που πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Ιουλίου, στην 1 το μεσημέρι), η πράξη του έργου « Local Authorities on the path to a sustainable Urban Mobility in the Adriatic/Ionian region» στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας "INTERREC IPA ADRION 2021-2027". 

Σύμφωνα με εισήγηση που έκανε ο αρμόδιος επί του θέματος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Νίκος Δόντσης, πρόκειται για τη συνεργασία έξι (6) Δήμων της επιλέξιμης περιοχής για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς, με την υλοποίηση έξι πιλοτικών δράσεων και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας κατά την υλοποίηση τους.

Ο Δήμος Πέλλας θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα και θα υλοποοιήσει μία πιλοτική δράση για τη χρήση του εκτός της πόλης, σε άλλους προορισμούς εντός του Δήμου, με στόχο να συνδυαστεί η ποδηλασία με την πεζοπορία. Η πιλοτική δράση θα συνδυαστεί με δράσεις διαβούλευσης/εργαστήρια με τοπικούς φορείς, με δράσεις ενημέρωσης και προώθησης. 

screenshot-17-CG24u.png

Επίσης, ο Δήμος θα συντονίσει την υλοποίηση της πράξης συνολικά και συμμετέχει στην αξιολόγηση των δράσεων των άλλων Δήμων, συνιστώντας μέρος ενός ενεργού δικτύου.

Η προτεινόμενη πράξη έχει υποβληθεί από τον Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βενετίας(Ιταλία), τον Δήμο Τιράνων(Αλβανία), τον Δήμο Negotino(Σκόπια), τον Δήμο Idrija (Σλοβενία), και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Tesanj (Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης, η διαχειριστική αρχή προτείνει τη χρηματοδότηση της πράξης (1.192., 251,17 ευρώ) για το σύνολο των εταίρων, από τα οποία 267.700 ευρώ αντιστοιχούν στον Δήμο Πέλλας ( ο οποίος είναι ο επικεφαλής εταίρος). Το 85% της χρηματοδότησης είναι από ευρωπαϊκούς πόρους και το 15% από εθνικούς πόρους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ