close search results icon

Δήμος Σκύδρας: οι εντυπώσεις για τον Χαρίτων, τα φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑ και ο ιαματικός πόρος στο Λουτροχώρι

Δήμος Σκύδρας: οι εντυπώσεις για τον Χαρίτων, τα φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑ και ο ιαματικός πόρος στο Λουτροχώρι

Σε κάποια άλλη περίπτωση η αντικατάσταση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αντιπρόεδρο ή κάποιον άλλον δε θα με απασχολούσε, πέρα από μια απλή αναφορά στο ρεπορτάζ. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η άσκηση των καθηκόντων του πρόεδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας από τον Χαρίτων Πορτοκαλίδη, λόγω απουσίας του κ. Ανδρεάδη αξίζει σχολιασμού μιας και αποτελεί απόδειξη, κατ’ εμέ, ότι η ζωή κάνει κύκλους και είναι απρόβλεπτη, όσο κι αν σχεδιάζεις καταστάσεις!

Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Χαρίτων Πορτοκαλίδης κάθισε στη θέση του πρόεδρου του ΔΣ, δίπλα στη Δήμαρχο. Η σχέση του κ. Πορτοκαλίδη με τη Δήμαρχο αλλά και με τον πρόεδρο του ΔΣ θα λέγαμε κάκιστες (πολιτικά μιλάω πάντα ) μιας και οι αντιπαραθέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια ουκ ολίγες φορές ήταν εντονότατες με τον κ. Ανδρεάδη, μάλιστα, πριν μερικές ημέρες να δηλώνει ότι δε λαμβάνει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Πορτοκαλίδη. Θα έλεγε κανείς, λοιπόν, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βλέπαμε τον αντιπρόεδρο σε θέση προέδρου. Να που, τολμώ να πω, η κα Ιγνατιάδου μας διαψεύδει και τελικά δίνει τη δυνατότητα στον Χαρίτων να προεδρεύσει. Και λέω «δίνει» γιατί προφανώς ήξερε ότι θα απουσιάζει ο κ. Ανδρεάδης. Στάθηκε, όμως, στα θέματα και στο κατ’ επείγον μιας και τα ζητήματα τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν!

dhmotiko-sumboulio-skudra-portokalidis.jpg
Πρόεδρος ΔΣ ο Χαρίτων Πορτοκαλίδης

Στο ύψος της περίστασης, όμως, στάθηκε και ο κ. Πορτοκαλίδης και σας προτείνω να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση, η διεξαγωγή της οποίας έγινε πολιτισμένα, με παραγωγική συζήτηση και αντιπαράθεση, απ’ όλες τις πλευρές. Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος όλων των συμβούλων, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο κάτι που ανέδειξε με επιτυχία ο Χαρίτων Πορτοκαλίδης!

Σημαντική εξέλιξη έχουμε και με τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΥΑ. Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος εκάστου 999,53 kWp από τη Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας, εντός γεωτεμαχίου της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας του Δήμου Σκύδρας και εντός γεωτεμαχίου της Δημοτικής Ενότητας Σκύδρας του Δήμου Σκύδρας, με σκοπό τον «εικονικό» ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεών της. Εδώ πρέπει να πω ότι δεν έγινε καμία κουβέντα αν «ενοχλούν» τα φωτοβολταϊκά. Επίσης, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1.686.400ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Τ.Π.Δ. κι αποπληρώνεται με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με το ποσό των 1.360.000ευρώ και με το ποσό των 326.400ευρώ από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας. Με απασχολούν οι ίδιοι πόροι της ΔΕΥΑ και γενικότερα οι εξελίξεις με τις ΔΕΥΑ. Για να δούμε πως θα πάει. Ενδιαφέρον έχει και η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε. Θέλω να την ξαναδώ στις επόμενες εκλογές!

skudra-deua-fotoboltaika.jpg
Υπογραφή σύμβασης για φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΥΑ Σκύδρας

Πάμε και στο Λουτροχώρι. Το έχετε καταλάβει ότι το 2025 μπορεί να έχουμε υδροθεραπευτήριο στο χωριό των ιαματικών πηγών; Ή καλύτερα θα έχουμε επένδυση από τον Δήμο; Δεν ξέρω τι ακριβώς μελέτη έχει γίνει, αλλά βλέποντας τα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος σε άλλες περιοχές διαπιστώνω ότι οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει και η συμμετοχή του Δήμου στην επένδυση. Θα χρειαστούν δηλαδή αρκετά λεφτά. Περιμένω να δω την πρόταση και τα μεγέθη, αλλά, όπως και να χει εύχομαι ευτυχή κατάληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ