close search results icon

Δήμος Σκύδρας: συνεδριάσεις Δημοτικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Δήμος Σκύδρας: συνεδριάσεις Δημοτικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Για τις 13:30 τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έχει οριστεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα στις 20:00 θα συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα τα θέματα για τη Δημοτική Επιτροπή: 

1. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 84.320,00 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠΕΣ , ύστερα από την ένταξη στην πράξη «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σκύδρας», τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2024.
2. Έγκριση για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων έτους 2024.
3. Έγκριση αποδοχής επιχορηγήσεων ΟΑΕΔ για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών έτους 2023 ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, ποσού 160,00 ευρώ και ποσού 328,23 ευρώ και αναμόρφωση π[προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2024.
4. Αποδοχή μέρους των οφειλών του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΕΦΑΚΠΠ από τον Δήμο Σκύδρας ως καθολικός διάδοχος, αποδοχή της υπολειπόμενης χρηματοδότησης από την ΕΕΤΑΑ και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2024.
5. Εξειδίκευση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα

6. Έγκριση αποκομιδής απορριμμάτων του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου
7. Έγκριση διαγραφής Δημοτικών τελών 2024 Δ΄
8. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για ΔΕΔΔΗΕ και ορισμός υπολόγου.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΗΣ». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 2
10. Έγκριση του 3ΟΥ ΑΠΕ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΗΣ-ΚΑΛΛΙΠΟΗΣ- ΠΡ. ΗΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ».
11. Υποβολή πρότασης στο ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ με τίτλο «Αποκατάσταση & συντήρηση δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Δ.Κ Σκύδρας Δήμου
Σκύδρας».
12. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια υλικών αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποκατάσταση ζημιών
λόγω έντονων καιρικών φαινομένων».
13. Έγκριση 1ου πρακτικού ελέγχου εγγυητικών συμμετοχής για την προμήθεια «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την βελτίωση ενεργειακής αυτονομίας στις
υποδομές της ΔΕΥΑ Σκύδρας»
14. Έγκριση του 1ου τακτοποιητικού πίνακα της προμήθειας με τίτλο «Βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην ΤΚ Νέας Ζωής»
15. Έγκριση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την κάλυψη κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών
της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου .
16. Έγκριση για την υποβολή αιτήματος για την παράταση απασχόλησης προσωπικού στον δήμο Σκύδρας και αποδοχή επιχορήγησης της δαπάνης του μισθολογικού και μη μισθολογικού
κόστους από τον προϋπολογισμό της Δ.Υ.Π.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών»
17. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, σχολικού έτους 2024-2025.
18. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας των αριθ. 434,62 τμ -879,41 τμ από την αριθ. 678 δημοτική έκταση στην ΔΚ Μαυροβουνίου.
19. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας της αριθ. 4.900,00 τμ από την αριθ.688 δημοτική έκταση στην ΔΚ Μαυροβουνίου
20. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας της αριθ.9.100,00 τμ από την αριθ.671 δημοτική έκταση στην ΔΚ Μαυροβουνίου
21. Αποξήλωση περιπτέρου στην Δ.Κ. Καλής.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για το ΔΣ:

1. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 84.320,00 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠΕΣ , ύστερα από την ένταξη στην πράξη «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σκύδρας», τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2024.
2. Έγκριση για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων έτους 2024.
3. Έγκριση αποδοχής επιχορηγήσεων ΟΑΕΔ για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών έτους 2023 ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, ποσού 160,00 ευρώ και ποσού 328,23
ευρώ και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2024.
4. Αποδοχή μέρους των οφειλών του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΕΦΑΚΠΠ από τον Δήμο Σκύδρας ως καθολικός διάδοχος, αποδοχή της υπολειπόμενης χρηματοδότησης από την ΕΕΤΑΑ
και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2024.
5. Έγκριση επικαιροποίησης της αριθ. 52/2022 Α.Δ.Σ. για το πρώην στρατόπεδο «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» που βρίσκεται στην θέση «ΜΟΥΡΑΠΑΤΑ».
6. Έγκριση τοποθέτησης ΦΟΠ και φωτιστικών σωμάτων στην Δ.Κ. Σκύδρας.
7. Έγκριση διενέργειας εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024 Δήμου Σκύδρας » και εξειδίκευση των σχετικών πιστώσεων .
8. Έγκριση διενέργειας εκδηλώσεων «ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΥΓΗΡΗ Δήμου Σκύδρας » και εξειδίκευση των σχετικών πιστώσεων .
9. Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης μνήμης για τους Αγωνιστές και τα θύματα της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο και εξειδίκευση των σχετικών πιστώσεων.
10. Έγκριση αμοιβής δικηγόρου για την υπόθεση της υπαλλήλου Μιχαηλίδου Γεωργίας κατά του Δήμου Σκύδρας σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας.
11. Αποξήλωση περιπτέρου στην Δ.Κ. Καλής.
12. Έγκριση υποβολής 2ης παράτασης για το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ».
13. Έγκριση παρατηρήσεων επί του Σχεδίου απευθείας Σύμβασης για το έργο «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ».
14. Έγκριση σύστασης επιτροπών άρθρου 30 του Ν. 5056/2023 για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δήμου Σκύδρας.
15. Έγκριση σύστασης ή μη επιτροπής του άρθρου 30 του Ν.5056/2023, λόγω κατάργησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και επιλογή οργάνου για την άσκησης των αρμοδιοτήτων της.
16. Έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία Δημοτικών Εκτάσεων, στην Δ.Κ. Μανδάλου.
17. Έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία Δημοτικής Έκτασης, στην Δ.Κ. Καλλίπολης (Σανδαλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ