close search results icon

Δημοσκόπηση ALCO: Ανδρουλάκη «ψηφίζουν» στο ΠΑΣΟΚ – Κασσελάκη στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο των εσωκομματικών εκλογών. 

Δημοσκόπηση ALCO: Ανδρουλάκη «ψηφίζουν» στο ΠΑΣΟΚ – Κασσελάκη στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση της ALCO ξεκαθαρίζει το τοπίο των εσωκομματικών εκλογών τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους Ανδρουλάκη και Κασσελάκη να διατηρούν ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Στηρίζουν Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προηγείται στο ερώτημα με «ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική του επιρροή και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

screenshot-34-g3RIa.png

Όταν η ερώτηση απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15% και ο Σωκράτης Φάμελλος με 9%..

screenshot-35-gbD1y.png


Στην ερώτηση «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για αποδοχή της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη;» οι ψηφοφόροι του κόμματος διχάζονται (το 45% θεωρεί σωστή την απόφαση και άλλο τόσο τη θεωρεί λανθασμένη), ενώ στο σύνολο το 49% τη θεωρεί σωστή και το 25% λανθασμένη.

screenshot-36-puzJN.png

ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης

Σε μια μάχη ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλου Γερουλάνου αναμένεται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.

Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ψηφοφόροι του κόμματος επιλέγουν σε ποσοστό 28,7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 23,1% τον Χάρη Δούκα, 17,2% την Άννα Διαμαντοπούλου και 9,4% τον Παύλο Γερουλάνο. Ακολουθούν με 4,4% ο κ. Κατρίνης, 3,3% η κ. Γιαννακοπούλου και 13,9% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.

screenshot-37-NPIk6.png

Πρόθεση ψήφου: Πάνω από 10% η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη με 23,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 13,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 9,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1% και το ΚΚΕ με 7,7%. Το όριο του 3% δείχνουν να «πιάνουν» η «Νίκη», η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής.

screenshot-38-UH7o7.png

πηγή: vradini.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ