close search results icon

Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για την αποπομπή Κασσελάκη

Ποιον προτιμούν για αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για την αποπομπή Κασσελάκη

Στη δεύτερη θέση τοποθετεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η νέα δημοσκόπηση της PULSE για το ΣΚΑΙ, και ταυτόχρονα καταγράφει την ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας ποσοστά 13% και 10% αντίστοιχα, μια ραγδαία μείωση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ήταν «μπροστά» με 17% έναντι 10,5% του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, καταγράφεται και το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου αντικατοπτρίζεται η άποψη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μόλις το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας εκφράζει ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ή αρκετά δηλώνει ότι ενδιαφέρεται το 28%.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία με 31%, και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22%

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24%. Όπως προαναφέραμε, ακολουθεί δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Λύση με 7,5%, η Πλεύση με 4%. Η γκρίζα ζώνη κινείται στο 19% (αναποφάσιστοι 15% και λευκό/άκυρο 4%)

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 30% στη ΝΔ (1,5 μονάδα πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών). Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ που εκτοξεύεται στο 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5%, η Λύση με 9%, η Πλεύση με 5%, η Νίκη με 4,5%, όσο και η Φωνή Λογικής.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ