close search results icon

Δημοσκόπηση: Σε ρηχά νερά η Ν.Δ., καθαρά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Παγιωμένη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Δημοσκόπηση: Σε ρηχά νερά η Ν.Δ., καθαρά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Παγιωμένη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό καταγράφεται σε ακόμα μία δημοσκόπηση (της Metron Analysis για το Mega), καθώς το 68% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση και μόνο το 26% ότι οδεύουν προς τη σωστή.

Το παραπάνω καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 23%, συνεχίζοντας πάντως να παραμένει στην πρώτη θέση. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. που είναι στο 11,8% έχοντας ξεκάθαρη διαφορά από το τρίτο ΚΚΕ (8,1%) και την τέταρτη (με 6,9%) Ελληνική Λύση.

screenshot-62.png

Στην πέμπτη θέση και στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μόλις 6,9%. Σημειώνεται ότι η γνώμη των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει εξαιρετικά αρνητική, καθώς το 90% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 6% έχει θετική.

Συνεχίζοντας στην πρόθεση ψήφου, η Νίκη υποχωρεί στο 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας ελαφρά στο 3,7% και η Φωνή της Λογικής στο 3%. Αντίθετα, τόσο το ΜέΡΑ25 (με 2,8%) όσο και η Νέα Αριστερά (2,5%) καταγράφουν αξιοπρόσεκτη άνοδο. Πάντως και σε αυτή τη δημοσκόπηση, τα ακροδεξιά κόμματα (Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή Λογικής) συγκεντρώνουν συνολικά ένα σημαντικό ποσοστό (12,7%).

screenshot-41.png

Τέλος, σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι Νίκος Ανδρουλάκης (24%), Άννα Διαμαντοπούλου (23%) και Χάρης Δούκας (22%) έχουν διαφορά 1-2 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ τους. Ωστόσο η κατάσταση διαφοροποιείται όταν απαντούν μόνο όσοι θα πάνε να ψηφίσουν (σίγουρα ή πιθανόν) στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει το προβάδισμα.

screenshot-42.png

Όσο αφορά το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο debate, οι ερωτηθέντες επιλέγουν την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

screenshot-43.png
πηγή: efsyn.gr












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ