close search results icon

Διονύσης Σταμενίτης: Αναπτύσσονται δράσεις που στοχεύουν στην θωράκιση των ελληνικών προϊόντων

Διονύσης Σταμενίτης: Αναπτύσσονται δράσεις που στοχεύουν στην θωράκιση των ελληνικών προϊόντων

Τη σημασία της καλλιέργειας ρυζιού για τη χώρα μας τόνισε στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρυζιού που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ορυζόμυλων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Υφυπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ρυζιού στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 30% της παραγωγής τους, τονίζοντας ότι διαθέτουμε ποικιλίες ρυζιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και υψηλή ποιότητα. Ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγάλες καλλιέργειες που έχουν παραμείνει στη χώρα μας και εξασφαλίζουν σημαντικό εισόδημα στον παραγωγό. Σημείωσε δε, ότι ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας είναι το θετικό αντίκτυπο της στο περιβάλλον, η οποία μέσω της αξιοποίησης συγκεκριμένου τύπου εδαφών συμβάλλει στη διατήρηση σημαντικών υγροτόπων. 

Αναφερόμενος συνολικά στη στρατηγική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι αναπτύσσονται δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη, την ενίσχυση και τη θωράκιση των ελληνικών προϊόντων, ένα γενικότερο πλαίσιο στο οποίο μπορούν να ωφεληθούν και οι μεμονωμένες προσπάθειες, όπως αυτή του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος για την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του ελληνικού ρυζιού, της σημασίας του στην ελληνική κουζίνα και στην προσέλκυση των καταναλωτών στο προϊόν. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ