close search results icon

Δράμα: Δεν καταθέτουν τις παραιτήσεις οι 12 γιατροί του νοσοκομείου – Προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις από το υπουργείο

Σαρωτικά τα κενά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής. 

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν πέντε παθολόγους, έναν συντονιστή παθολόγο και δύο για ΜΕΘ. «Οι παραιτήσεις των γιατρών ανακλήθηκαν, καθότι υπήρξαν νεότερα από τη διοίκηση. Δεν χρειάζεται το “εντελλέσθε” για το μήνα Οκτώβριο. Έχει γίνει συνεννόηση με την ΥΠΕ να ενισχυθεί το νοσοκομείο με γιατρούς και το υπουργείο έχει προκηρύξει θέσεις. 

Αναμένουμε να δούμε αν τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν θα αποδώσουν», επεσήμανε στην Karfitsa ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, Γιώργος Κατσίλης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο με μόνιμες προσλήψεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Το τελευταίο διάστημα αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κυρίως στην Παθολογική Κλινική. Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου με δυναμική 52 κλινών και οργανικές θέσεις 11 γιατρών έφτασε στο σημείο, μετά την παραίτηση μιας γιατρού, να μείνει με μια μόνο γιατρό. Μένοντας μόνη της η παθολόγος, δήλωσε και η ίδια την παραίτησή της. Μετά τη δήλωση της παραίτησης της τελευταίας παθολόγου του Νοσοκομείου της Δράμας, η διοίκηση έστειλε “εντελλέσθε” σε όλους τους γιατρούς του παθολογικού τομέα (δηλαδή καρδιολόγους, πνευμονολόγους και νεφρολόγους), ώστε όταν εφημερεύουν στην ειδικότητά τους παράλληλα να εκτελούν χρέη παθολόγων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δηλώσουν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν 12 γιατροί του παθολογικού τομέα. Μετά από αυτό το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε μόνιμες θέσεις και η γιατρός μας ανακάλεσε την παραίτησή της. Η διοίκηση ανακάλεσε το “εντέλλεσθε” και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης προκήρυξης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Σαρωτικά τα κενά στο νοσοκομείο

Παρά τις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων, ο ίδιος επισημαίνει στην Karfitsa ότι δεν καλύπτονται τα κενά, τα οποία αφορούν όχι μόνο γιατρούς αλλά και λοιπό υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου. «Στο νοσοκομείο έχουμε απομείνει με έναν οφθαλμίατρο, έναν ουρολόγο, μια δερματολόγο. Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας δεν υπάρχει ψυχίατρος. Σε όλη την περιφερειακή ενότητα της Δράμας, σε καμία δημόσια δομή δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος και δερματολόγος. Το υπουργείο έχει προκηρύξει συγκεκριμένες θέσεις. Ένα από τα κύρια ζητήματα, είναι ότι στα νοσοκομεία δεν εργάζονται μόνο γιατροί. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στο υπόλοιπο προσωπικό. Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 113 κενές οργανικές θέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Έχουν μείνει μόνο πέντε τραυματιοφορείς για όλες τις βάρδιες. Το 2023, όσον αφορά τα επείγοντα περιστατικά, έγιναν περίπου 11.000 εισαγωγές. Όλα αυτά με πέντε τραυματιοφορείς. Ενώ το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί μαγνητικό τομογράφο αξίας 900.000 ευρώ, λόγω έλλειψης προσωπικού ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργεί. Στέλνουμε τους ασθενείς σε ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας ως νοσοκομείο για κάθε ασθενή 235 ευρώ. Ενώ μπορούμε να στελεχώσουμε το νοσοκομείο, συνεχίζουμε να πληρώνουμε δαπάνες σε ιδιωτικά κέντρα».

πηγή: karfitsa.gr - Ελίνα Τουκουσμπαλίδου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ