close search results icon

Έδεσσα: Στήριξη στο "Όραμα" από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας της πόλης

Όλα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα. 

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με θέμα «Ολοκλήρωση Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας , εκφράζει με ανακοίνωση του "τη στήριξή του, στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Πέλλας «Όραμα» , αλλά και σε όλα τα Κέντρα Πρόληψης πανελλαδικά . Το νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις, που ουσιαστικά αφήνουν μετέωρα, χωρίς καμία νομοθετική ρήτρα τα Κέντρα Πρόληψης και χωρίς χρηματοδότηση".

Σημειώνει πως "αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Πέλλας «Όραμα» τα τελευταία 23 χρόνια στην Τοπική Κοινωνία μας με παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ζητάμε τη θεσμική κατοχύρωση της Πρόληψης, του Κ.Π. «Όραμα», αλλά και των υπολοίπων 74 Κέντρων Πρόληψης που λειτουργούν Πανελλαδικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους".

Ο Σύλλογος καταλήγει επισημαίνοντας οτι "σε αντίθετη περίπτωση η σταδιακή απαξίωση των δομών αυτών, μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση τους, που ιδιαίτερα για τις δικές μας τοπικές κοινωνίες, λόγω και της απουσίας άλλων δομών ψυχικής υγείας, θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ