close search results icon

Εφτάψυχος Ολυμπιακός αλλά...βασιλιάς Παναθηναϊκός!

87-82 και ο Παναθηναϊκός τα πήρε όλα!

Ο Ολυμπιακός ήταν εφτάψυχος αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ο βασιλιάς! Τους ξεπάστρεψε ο Σλούκας (87-82), το ηφαίστειο 23.000 ανθρώπων έλιωσε κάθε αντίσταση και έδωσε το πρωτάθλημα του αιώνα (3-2) στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα.

Το πρωτάθλημα του αιώνα πήρε ο «βασιλιάς» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Παναθηναϊκός Aktor. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Εργκίν Αταμάν και η «παρέα» του Κώστα Σλούκα μετά την Euroleague κατέκτησαν το τρόπαιο και του πρωταθλητή Ελλάδας, επιστρέφοντας από το 0-2 στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, το οποίο ίσως ήταν και το πιο... γλυκό: από το 0-2, με «πάρτι» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και επιθετικό ρεσιτάλ. Έτσι, το «τριφύλλι» μέσα σε μία σεζόν επέστρεψε στον «θρόνο» της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ο ασύλληπτος Κώστας Σλούκας... έσυρε τον χορό (29 πόντοι με 10/14 σουτ), με τον Τζέριαν Γκραντ να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση για άλλη μια φορά (15 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Στους 13 πόντους, μαζί με 5 ασίστ ο Κέντρικ Ναν, πολύτιμοι οι Ματίας Λεσόρ (11π., 5ρ.), Ντίνος Μήτογλου (8π., 9ρ.) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (8π., 6ρ.).

Στην αντίπερα όχθη, η «σκληρή» ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν μπόρεσε να «λυγίσει» τους κορυφαίους της Ευρώπης. Στο Game 5 ο Άλεκ Πίτερς είχε 21π., με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να σημειώνει ένα επιβλητικό double - double (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Τεράστιο ματς και από τον Κώστα Παπανικολάου (18π., 3ρ., 2ασ.).

*(η συνέχεια του ρεπορτάζ στο sdna.gr και τον Γιώργο Ζάκκα : https://www.sdna.gr/mpasket/1207587_panathinaikos-olympiakos-87-82)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ