close search results icon

Εγκρίθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Επισκοπή Νάουσας

Τι αναφέρει με δήλωση του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. 

Εγκρίθηκε η άδεια για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, συνολικού προϋπολογισμού 502.429,20 ευρώ.

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη για τον Δήμο Νάουσας, καθώς με την λειτουργία του 2ου ΚΗΦΗ, θα εξυπηρετηθούν ηλικιωμένοι συνδημότες μας οι οποίοι χρήζουν φροντίδας και συνδρομής από εξειδικευμένο προσωπικό σε καθημερινή βάση.

Το 2ο ΚΗΦΗ, θα λειτουργήσει στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος της Επισκοπής, με σημαντικές παροχές για τους ωφελούμενους συμπολίτες μας, όπως νοσηλευτική φροντίδα, μέριμνα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης και ατομικής υγιεινής και σίτιση.

Επίσης θα πραγματοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Η δυναμικότητα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Η. Π. Νάουσας θα ανέρχεται σε 15 (δεκαπέντε) φιλοξενούμενους ηλικιωμένους ταυτόχρονα στο χώρο, ενώ το ωράριο λειτουργίας, του Κέντρου Ημερήσιας θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 π.μ. έως τις 3:00.μ.μ.

Υπεύθυνη και Νόμιμη εκπρόσωπος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Η. Π. Νάουσας θα είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κ. Άννα Ασλανίδου.

Δήλωση του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη

« Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Υποσχεθήκαμε πως θα παράξουμε σπουδαίο έργο για τους συμπολίτες μας και το κάνουμε πράξη. Με την ίδρυση και λειτουργία του 2ου ΚΗΦΗ, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνική μας πολιτική, βοηθώντας όλους όσοι έχουν ανάγκη, γεγονός που αποτέλεσε τον πρωταρχικό μας στόχο και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Ευχαριστώ και πάλι την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κα Άννα Ασλανίδου και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας που εργάστηκαν για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη με τους οποίους έχουμε πάντα μια αγαστή συνεργασία.

Το έργο συνεχίζεται και μας κάνει περήφανους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ