close search results icon

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο – Όσα πρέπει να ξέρετε

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο – Όσα πρέπει να ξέρετε

O Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία.

Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την οποία διεκδικούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας που επικράτησαν έναντι των άλλων υποψηφίων κατά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με 29,64% (89.288 ψήφους) ενώ ο Χάρης Δούκας ακολούθησε με 21,41% (64.490 ψήφους).


Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα θα διαρκέσει σήμερα έως τις 19:00. Για τα εκλογικά τμήματα των απόδημων θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη δεύτερη εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, σημειώνεται πως ενδέχεται η ψηφοφορία να παραταθεί, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, σε περίπτωση που η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αυξημένη. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου, στις κάλπες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσήλθαν 303.223 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2021 είχαν προσέλθει 270.706.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ