close search results icon

Εκπροσώπηση της ΝΙΚΗΣ στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης υπέρ των καέντων και εκτελεσθέντων του Ολοκαυτώματος στην Τ. Κ. Μικρολιβάδου Γρεβενών

Εκπροσώπηση της ΝΙΚΗΣ στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης υπέρ των καέντων και εκτελεσθέντων του Ολοκαυτώματος στην Τ. Κ. Μικρολιβάδου Γρεβενών

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικρολίβαδου Γρεβενών, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή «Τῶν ἁγίων καὶ θεοφόρων πατέρων τῆς ἐν Χαλκηδόνι Δ΄ Οἰκουμενικῆς συνόδου (451)» και η επέτειος του Ολοκαυτώματος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση επί τη επετείω του Ολοκαυτώματος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δαυίδ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

451208487-1094225092251313-5959384960412188590-n.jpg

Από το γραφείο του Γκιουζέλη Δημήτριου, Πολιτευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνου της Θεματικής Ομάδας Τουρισμού της ΝΙΚΗΣ ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Σε κλίμα συγκίνησης στο χαιρετισμό μας, τονίστηκε η σημασία της τέλεσης της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας, όπου η γη ενώνεται με τον Ουρανό και οι ζώντες προσευχηθήκαμε για την ανάπαυση τω ψυχών των αδικοχαμένων προγόνων μας, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρήκαν ατιμωτικό και βάρβαρο θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές.

Οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας, αλλά και να μη λησμονούμε τα εγκλήματα που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην αιματοβαμμένη πατρίδα μας. Το “μαρτυρικό χωριό” του Μικρολίβαδου υπέστη μεγάλες καταστροφές σε ανθρωπινές ζωές και σε υλικές ζημιές καθώς οι Γερμανοί έκαψαν και λεηλάτησαν τα σπίτια και τους αχυρώνες του χωριού.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει εντάξει την κοινότητα Μικρολίβαδου στο δίκτυο των «Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών» και η ΝΙΚΗ θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της αρωγός στην προσπάθεια της τοπικής κοινότητας Μικρολίβαδου, αλλά και κάθε κοινότητας που διεκδικεί τη δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων προγόνων μας και την αποζημίωση για τις τεράστιες καταστροφές, που αν και έχουν παρέλθει 80 ολόκληρα χρόνια, ακόμα δεν έχουν καταβληθεί από τους κατακτητές Γερμανούς.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να κρατήσουμε αναμμένη τη δάδα της ιστορικής μνήμης και ενωμένοι να αγωνιστούμε για την ηθική και ιστορική δικαίωση για τον τόπο μας και τους κατοίκους του και για την παγκόσμια αναγνώριση για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν τα Γρεβενά στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Παράλληλα για τα πανέμορφα χωρία της Ελληνικής υπαίθρου που δυστυχώς στις μέρες μας έχουν ερημώσει, χρειάζεται ένα νέο εθνικό σχέδιο αποκέντρωσης, που θα επαναφέρει τον λαό μας στην ύπαιθρο, γεγονός που σύμφωνα με την πάγια θέση της ΝΙΚΗΣ, αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την εθνική μας επιβίωση στο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Αθανάσιο Νιανιό και σε όσους κοπίασαν για την εξαιρετική εκδήλωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ