close search results icon

Εκτός λειτουργίας βάση του βρετανικού υπ. Άμυνας - Απορρίπτει τα περί κυβερνοεπίθεσης η Κίνα

Κοριοί στο Υπουργικό της Πολωνίας. 

Εκτός λειτουργίας τέθηκε βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης για κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση από το κινεζικό κράτος, σύμφωνα με Βρετανό υπουργό Εργασίας, Μελ Στράιντ.

Μιλώντας στο Sky News δήλωσε πως πρόκειται για βάση δεδομένων με διαχείριση, που δεν γίνονταν άμεσα από το υπουργείο Άμυνας ο επικεφαλής του οποίου θα προχωρήσει σήμερα σε ενημέρωση του κοινοβουλίου για την υπόθεση παρουσιάζοντας ένα πολυδιάστατο σχέδιο για την υποστήριξη και την προστασία του προσωπικού από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι η χώρα είναι κατηγορηματικά αντίθετη και μάχεται κατά όλων των μορφών κυβερνοεπιθέσεων απορρίπτοντας κάθε εμπλοκή. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του κινεζικού ΥΠ.ΕΞ., το Πεκίνο είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια χρήσης του ζητήματος των κυβερνοεπιθέσεων για πολιτικούς σκοπούς προκειμένου να δυσφημιστούν άλλες χώρες.

Κοριοί στο υπουργικό της Πολωνίας

Στο μεταξύ, οι μυστικές υπηρεσίες της Πολωνίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν συσκευές υποκλοπής συνομιλιών σε αίθουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του συντονιστή των μυστικών υπηρεσιών στην χώρα. “Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποκλοπή συνομιλιών στην αίθουσα συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κατοβίτσε” δήλωσε στο Twitter.

Η Πολωνία θεωρείται κέντρο συλλογής και αποστολής δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο μάχεται μετά από την ρωσική εισβολή, ενώ οι πολωνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό των οποιονδήποτε ενδείξεων κατασκοπευτικής δραστηριότητας.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ