close search results icon

Ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα

Προφάσεις εν αμαρτίαις...

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ποινικολόγο.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση ζητήθηκε από το θύμα του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην οικία της συζύγου του. Χθες βράδυ η κ. Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button, όταν πήγαν στο σπίτι η πρώην σύζυγος του συζύγου της, με την κόρη της και ένα δικηγόρο για να πάρουν πράγματα, ενώ επιπλέον κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλητικό μήνυμα από τον Απ. Λύτρα. Όπως αναφέρει η Σ. Πολυζωγοπούλου από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε.

Κατόπιν έκανε μήνυση και σε βάρος της πρώην του συζύγου της, η οποία θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στις 27 Ιουνίου. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και απειλής.

Παράλληλα υπέβαλε μήνυση και κατά του Απόστολου Λύτρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων, αλλά και για απειλητικά μηνύματα από το περιβάλλον του. Ένας από τους όρους που του είχαν επιβληθεί είναι η υποχρεωτική μετοίκηση και συνεπώς το θύμα εκτιμά ότι παραβιάστηκε ο όρος καθώς δεν έχει παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού.

Εδώ και ώρες αναζητείται ο γνωστός ποινικολόγος.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης. Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα».

Προφάσεις εν αμαρτίαις

Ισχυρισμούς που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτοί προέβαλε σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει κατά την απολογία του ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πόσο μάλλον καθώς τα τραύματα που της προκάλεσε και την ανάγκασαν να μεταβεί στα Επείγοντα έχουν πιστοποιηθεί και από τον ιατροδικαστή που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό φέρεται να υποστήριξε πως δεν κατάλαβε ότι τη χτυπούσε στο πρόσωπο, και πως δεν είχε και πρόθεση να της προκαλέσει βλάβη.

«Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Η σύζυγος του έχει καταθέσει πως μέσα στο αυτοκίνητο δέχτηκε την πρώτη μπουνιά και ότι κάποια στιγμή σταμάτησαν και δέχθηκε κι άλλα χτυπήματα.

Επ' αυτού ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να είπε, για τη συνέχεια του περιστατικού ξυλοδαρμού: «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Αλλά και αυτός ο ισχυρισμός για το πώς πήγαν τελικά στο νοσοκομείο έρχεται σε αντίθεση με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει η σύζυγός του, δικηγόρος και η ίδια. Η Σ. Πολυζωγοπούλου φέρεται να είπε στις Αρχές πως τον παρακαλούσε να την πάει στο νοσοκομείο, και ότι μάλιστα αν την πήγαινε δεν θα έλεγε την αλήθεια για το τι έχει συμβεί.

Ακόμα φέρεται να υποστήριξε τα εξής: «Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία».

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ