close search results icon

Ένταση με Κασσελάκη στην πορεία διαμαρτυρίας των επαγγελματικών φορέων

Ένταση με Κασσελάκη στην πορεία διαμαρτυρίας των επαγγελματικών φορέων

Στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών συμμετείχε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς μια διαμαρτυρόμενη έβαλε τις φωνές στον κ. Κασσελάκη λέγοντας του: «Όλοι μας έχετε προδώσει. Και εσείς εάν έρθετε θα μας προδώσετε». Σε μια άλλη διαδηλώτρια η οποία κρατούσε φωτογραφία του Γιώργου Κατρούγκαλου αναφερόμενη στο νόμο Κατρούγκαλου ,ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε φωνάζοντας: «Το έχω αποκηρύξει αυτό».

Στην συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας με τη γυναίκα που εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε ζητώντας παράλληλα την ευκαιρία ώστε να αποδείξει ότι η Αριστερά είναι κοντά στα προβλήματα του λαού. «Θα το δούμε αυτό κύριε Κασσελάκη», του απάντησε η διαδηλώτρια.

Δείτε το βίντεο με τον διάλογο του Στέφανου Κασσελάκη με τους διαδηλωτές και την στιγμή της έντασης:

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος οι ακόλουθοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ενόψει της κινητοποίησης, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

zougla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ