close search results icon

Επίδομα σοβαρής ασθένειας: Η κάλυψη που δίνει λύση σε έκτακτα έξοδα που βαρύνουν τον ασθενή

Επίδομα σοβαρής ασθένειας: Η κάλυψη που δίνει λύση σε έκτακτα έξοδα που βαρύνουν τον ασθενή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΜΙΣΣΩ

Οι σοβαρές ασθένειες όπως επί παραδείγματι οι κακοήθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι καρδιοπάθειες, καλύπτονται με την αναγκαία επάρκεια από ένα νοσοκομειακό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, χάρη στο οποίο διασφαλίζεται η πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Αυτό εξάλλου είναι και το νόημα ενός ασφαλιστικού συμβολαίου που παρέχει πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, από την νοσηλεία μέχρι και το εξιτήριο.

Όμως αυτό θεωρείται αρκετό; Στην πράξη έχει φανεί ότι αυτές οι παραπάνω περιπτώσεις ασθενειών έχουν μια μεγάλη ακολουθία εξόδων τα οποία συχνά ξεφεύγουν από τα έξοδα νοσηλείας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι ασθενείς λόγου χάρη μπορεί μετά το εξιτήριο να χρειάζονται βοηθήματα, υποστηρικτικά μηχανήματα, χωρίς να υπολογίζεται η απώλεια εσόδων από την μακρόχρονη απουσία τους από την εργασία.

Όλα αυτά τα έξοδα και οι απαιτήσεις αποκαλύπτονται σταδιακά στη «διαδρομή» της θεραπείας και της αποκατάστασης οπότε και αποτελούν μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, ίσως και δυσβάσταχτη για τον ασθενή.

Σημειώνεται ότι ακόμη και η τυχόν νοσηλεία ή επίσκεψη σε νοσοκομείο του εξωτερικού ενδέχεται να μην καλύπτεται από το ασφαλιστήριο υγείας.

Για όλες αυτές τις ανάγκες υπάρχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο «επιδόματος σοβαρής ασθένειας». Αυτό μπορεί είτε να έλθει ως συμπληρωματικό του νοσοκομειακού προγράμματος (συμβολαίου υγείας) είτε να λειτουργεί αυτόνομα ως ξεχωριστό συμβόλαιο.

Ο ενδιαφερόμενος στο «επιδοματικό συμβόλαιο» καθορίζει το ποσό που θέλει να λάβει στην περίπτωση που χρειαστεί, δηλαδή εάν ανακύψει κάποια ασθένεια. Το επίδομα που θα λάβει μπορεί να το αξοποιήσει για την κάλυψη των επιπλέον εξόδων που δεν καλύπτονται από το νοσοκομειακό πρόγραμμα.

Το ποσό αυτό δίδεται άπαξ ως «επίδομα» στην περίπτωση που υπάρξει σοβαρή ασθένεια και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για να καλυφθούν προκύπτοντα ατομικά έξοδα που χρειάζεται ο ασθενής και τα οποία διαθέτει κατά τις ανάγκες του.

Στο ερώτημα «εάν αξίζει» ως κάλυψη οι ειδικοί απαντούν πώς στην πράξη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτές τις έκτακτες στιγμές όπου η ανησυχία από το απρόοπτο έρχεται να ενισχυθεί από την αγωνία ανταπόκρισης στα έξοδα της διαμορφωμένης καθημερινότητας σε συνδυασμό με το ανακύψαν γεγονός της ασθένειας.

ygeiamou.gr

PHOTO: ISTOCK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ