close search results icon

Επίσπευση διαδικασιών και εκλογών ζητά ο Π. Πολάκης

Κατέθεσε τη δική του πρόταση για το συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσπευση διαδικασιών και εκλογών ζητά ο Π. Πολάκης

Τη δική του πρόταση για το συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων δηλώνει ότι το αργότερο ως τα μέσα Νοεμβρίου (κι όχι αρχές Δεκεμβρίου) ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει νέο πρόεδρο, έτσι ώστε να μην επεκταθεί η συνεχής «δημοσκοπική μας πτώση» ως συνέπεια «πρωτοφανών εντάσεων και δημόσιων αντεγκλήσεων».

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα

Στην εν εξελίξει Πολιτική Γραμματεία, ο βουλευτής Χανιών κατέθεσε πρόταση για επίσπευση των διαδικασιών και ορισμό εκλογών τις πρώτες δύο Κυριακές του Νοεμβρίου (3 και 10).

Ο κ. Πολάκης έθεσε ως τελική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την 29η Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε δέκα ημέρες από σήμερα, και σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με τα μέλη που είχαν πρόσφατα εκλεγεί.

Ο κ. Πολάκης στην πρότασή του αναφέρει ότι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ότι η επανεκκίνηση του κόμματος προϋποθέτει:

    1. Έκτακτο συνέδριο για ανάδειξη υποψηφίων Προέδρων.
    2. Εκλογές (πιθανά σε δυο γύρους) για εκλογή Προέδρου.
    3. Καταστατικό συνέδριο για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αλλαγών.
    4. Εκλογές νέας Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειακών οργάνων (σύμφωνα με το νέο καταστατικό).
    5. Προγραμματική συνδιάσκεψη που θα οριστικοποιήσει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και θα σημάνει την έναρξη της πολιτικής μας αντεπίθεσης (καταστατικό συνέδριο και προγραμματική συνδιάσκεψη μπορούν να γίνουν μαζί).
    6. Άμεση οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ