close search results icon

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Πέλλας: αναλύει ο Σάκης Καραμπάσης

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Πέλλας: αναλύει ο Σάκης Καραμπάσης

Όσο βαδίζουν τα πρωταθλήματα στη Δύση τους, άλλο τόσο το ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες κορυφώνεται.

Στην Α1 ερασιτεχνική και δύο στροφές πριν το φινάλε, η πρωταθλήτρια Κρ. Βρύση έχει πλέον το μυαλό της στα μπαράζ ανόδου. Εδώ να σημειώσω ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, έδωσε παράταση μια εβδομάδα ( ως τις 22 Απριλίου), για την ανάδειξη των πρωταθλητών σε όλη την Επικράτεια.

Αν δεν υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενδέχεται η έναρξη των μπαράζ να γίνει στις 28 του Απρίλη. Αν υπάρξει κάποιο θέμα τότε τα εναρκτήρια παιχνίδια θα έχουν ημερομηνία μετά το Πάσχα ( στις 12 Μαϊου).

Στη βάση και έπειτα τη νίκη της Αξού και την ισοπαλία του Μεσσιανού, η διαφορά τους είναι 4β. και φαίνεται ότι η τρίτη ομάδα που θα οδηγηθεί στην Α ερασιτεχνική θα είναι το Μεσσιανό. Αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο όλα τελειώνουν στο τελικό σφύριγμα, ας περιμένουμε ακόμη 180 λεπτά.

Στην Α ερασιτεχνική, Σκύδρα και Καλή παραμένουν στην πρώτη δυάδα, με τις Αμπελειές να παλεύουν και να ελπίζουν για την 2η θέση.

Όσο υπάρχει φως στο τούνελ, άλλο τόσο Δυτικό και Προφήτης Ηλίας μάχονται για την 4η θέση.

Στις θέσεις της βάσης, γίνεται ο κακός χαμός, μιας και στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, θα γίνουν αξιόλογες αναμετρήσεις.

Πάντως αυτή την στιγμή, Πρόμαχοι, Μεγαπλάτανος, Ν. Πέλλα και Πενταπλάτανος είναι σε επικίνδυνες θέσεις.

Στην μικρή (Β) κατηγορία, τίποτε δεν είναι τελεσίδικο και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη- τελευταία αγωνιστική.

Στον 1ο όμιλο και έπειτα το διπλό της Αψάλου στην Πετριά, έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δύο πρώτες θέσεις.

Την τελευταία αγωνιστική δεσπόζει το ντέρμπι Ελπιδα- Πετριά, όπου οι γηπεδούχοι με 1Χ τερματίζουν στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι με διπλό κατακτούν το πρωτάθλημα.

Η Άψαλος για να πάρει την 2η θέση (μπαράζ), θέλει νίκη στην Ζερβη και παράλληλα νίκη η ισοπαλία της Ελπίδας ( σε περίπτωση ισοβαθμίας Αψάλου και Πετριάς, ευνοείται η Άψαλος).

Στον 2ο όμιλο, ο Π. Μυλότοπος θέλει ένα βαθμό με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του για την κατάκτηση της 1ης θέσης, ενώ στο ντέρμπι Άγιος Λουκας- Ν. Μυλότοπος με 1Χ οι γηπεδούχοι ευνοούνται, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη για το μπαράζ των δευτεραθλητων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας Π. Μυλοτοπου και Αγ. Λουκά και οι δύο ομάδες έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια από 6 β. και τέρματα 6-6, αλλά υπερτερεί αυτή την στιγμή ο Π. Μυλότοπος λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς. Υπολείπεται η τελευταία αγωνιστική για τα τελικά αποτελέσματα.

Σκόρερς Α1:

24 γκολ: Παπαδόπουλος (Σωσανδρα)

20 γκολ: Στεφανίδης (Εθνικός)

16 γκολ: Κατικαριδης (Ριζάρι).

Σκόρερς Α:

17 γκολ: Μουρατίδης (Σκύδρα)

15 γκολ: Κυζιριδης (Σκύδρα)

14 γκολ: Καλογιάννης (Πρόμαχοι)- Σιδωρης (Αμπελειες).

Σκόρερς Β1:

11 γκολ: Βαρβαρεντζης (Πετριά)

10 γκολ: Τσολάκης (Ελπίδα)

Σκόρερς Β2:

15 γκολ: Κουτσός (Αγ. Λουκάς)

9 γκολ: Κάσα (Ν. Μυλότοπος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ