Έρευνα για το τροχαίο στη Λιβύη που στοίχισε τη ζωή 5 Ελλήνων -Και η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη για αποστολή στην Ντέρνα
Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε χθες για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε Έλληνες, ανάμεσά τους τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δόθηκε εντολή να διενεργηθεί έρευνα μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια.
Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα. Τα ερωτήματα ωστόσο που έχουν ανακύψει αφορούν στο αν υπήρχαν κενά ή παραλείψεις στη σχεδίαση του ταξιδιού και στα μέτρα που λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Λιβύη -Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι αποστολή στη Λιβύη ετοίμαζε και η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με το Star, στις 15 Σεπτεμβρίου, 20 καταδρομικά στελέχη της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δέχθηκαν κλήση ώστε να είναι έτοιμοι να πετάξουν για τη Λιβύη για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Τα στελέχη της ΕΜΑΚ από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στο πεδίο και είχαν γνώση για το τι συμβαίνει. Τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν ένα πλάνο και να αναλύσουν τα δεδομένα ώστε να αποφασιστεί αν θα μπορούσαν να μεταβούν με ασφάλεια στο σημείο και να επιχειρήσουν χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα και υγεία.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της ίδιας ημέρας απενεργοποιήθηκε ο «συναγερμός» και όλα τα μέλη της ΕΜΑΚ ειδοποιήθηκαν ότι, τελικά, δεν θα μεταβούν στη Λιβύη, όχι γιατί υπήρχε κίνδυνος λόγω καιρικών φαινομένων ή επειδή κρίθηκε ότι θα υπήρχε κίνδυνος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, αλλά λόγω ασφαλείας, καθώς θα μετέβαιναν σε ένα περιβάλλον αστάθειας που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος στη χώρα.
Λιβύη: Τα 3 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο
Το ΓΕΕΘΑ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη.
Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Μετά την ταυτοποίηση, ανακοινώθηκε ότι τη ζωή τους έχασαν:
Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ, της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.
Στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αδέλφια -η Άντζελα και ο Φίλιππος Μανδαλιός- που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ως διερμηνείς.
iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πλημμύρισε καμπίνα αεροπλάνου σε πτήση της American Airlines
19 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ