close search results icon

Euro 2024: Ισπανία...uber alles!

Στο 119' ήρθε η πρόκριση για τους "μεσόγειους" που "ξέραναν" τη Γερμανία με 2-1. 

Με γκολ του Μίκελ Μερίνο στο 119ο λεπτό, η Ισπανία «ξέρανε» την Γερμανία (2-1) και περιμένει στα ημιτελικά Γαλλία ή Πορτογαλία.

Τώρα πια και επίσημα η ιστορική ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ μπορεί να κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όχι, το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Ενίοτε, χάνουν κιόλας!

Ο θρυλικός Άγγλος στράικερ πήγε να βγει αληθινός όταν στο 89ο λεπτό ο Φλόριαν Βιρτς «ξέρανε» τους Ισπανούς και έστειλε τον προημιτελικό στην παράταση. Εκεί, όμως οι Ισπανοί βρήκαν το ψυχικό σθένος να αντιδράσουν. Εκεί που περίμεναν όλοι πέναλτι, ο Μίκελ Μερίνο τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα, έπιασε στον ύπνο τους πάντες και με ένα ιστορικό γκολ έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά (2-1), όπου θα παίξει είτε με την Γαλλία είτε την Πορτογαλία.

Αίμα και… άμμος!

Το πρώτο και μεγάλο ερώτημα του προημιτελικού ήταν το ποιος θα πάρει την ενέργεια του ματς. Ποιος θα επιβάλλει τον ρυθμό του, τις εντάσεις, ποιος θα… πάρει τον τσαμπουκά.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο, οι Γερμανοί έδειξαν ότι θα το πάνε στην δύναμη. Τον τόνο τον έδωσε ο Τόνι Κρόος, όταν με ένα σκληρό τάκλιν μόλις μετά από 210 δευτερόλεπτα σήκωσε στον αέρα τον Πέδρι, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Κρόος δεν πήρε ούτε κάρτα.

η συνέχεια του ρεπορτάζ από τον Σωτήρη Μήλιο και στο sdna.gr:

https://www.sdna.gr/podosfairo/1213918_ispania-germania-2-1-vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ