close search results icon

Έβρος/επεισόδιo: Τον Ιούνιο είχε διαταχθεί από την Εισαγγελέα Έδεσσας η ψυχιατρική του εξέταση

Αναστάτωση στην σύνορα.

Έβρος/επεισόδιo: Τον Ιούνιο είχε διαταχθεί από την Εισαγγελέα Έδεσσας η ψυχιατρική του εξέταση

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Έλληνας πολίτης, που δεν συμμορφώθηκε με τα σήματα των Αρχών, προκάλεσε τροχαία ατυχήματα, ενώ στη συνέχεια, κρατώντας μαχαίρι, επιτέθηκε σε Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν στο πόδι για να τον ακινητοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, ο δράστης, οδηγώντας ΙΧ αυτοκίνητο, μετέβη από την ενδοχώρα μέσω της Εγνατίας Οδού στο Σ.Σ.Δ. Κήπων, στο σημείο εισόδου στη χώρα, μη συμμορφούμενος με τις ρυθμιστικές φωτεινές πινακίδες και λοιπές ενδείξεις που οδηγούν στο ορθό σημείο διαβατηριακού-αστυνομικού ελέγχου των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων που εξέρχονται από τη χώρα. Εν συνεχεία, ανέπτυξε ταχύτητα και εξήλθε ταχύτατα από τη λωρίδα εισόδου των Δ.Χ.Φ. (TIR) του Τ.Δ.Ε. Κήπων χωρίς να προκαλέσει φθορές και κατευθύνθηκε προς Τουρκία.

Αστυνομικοί του Τ.Δ.Ε. Κήπων μετέβησαν άμεσα με περιπολικό όχημα, προς εντοπισμό του εν λόγω Ι.Χ.Ε. και οι σκοποί του στρατού στην οριογραμμή της Γέφυρας που συνδέει τις δύο χώρες, τους ενημέρωσαν ότι το προαναφερόμενο όχημα κατευθύνθηκε προς το Τουρκικό Τελωνείο.

Κατόπιν επικοινωνίας της ελληνικής πλευράς με την τουρκική Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Υψάλων, έγινε γνωστό ότι το εν λόγω όχημα κατευθύνθηκε για να πραγματοποιήσει είσοδο στην Τουρκία μέσω της λωρίδας εισόδου των Δ.Χ.Φ. (TIR), δεν σταμάτησε προκειμένου να ελεγχθεί από την Τουρκική Αστυνομία και τους Τούρκους τελωνειακούς υπαλλήλους, ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε σταματημένο φορτηγό στο σημείο ελέγχου.

Ακολούθως, ο οδηγός εξήλθε του οχήματός του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Τούρκων αστυνομικών κρατώντας ένα μαχαίρι (μαχαίρα κοπής κρεάτων κρεοπωλείου), οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πυροβολώντας τον στο πόδι, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει τον δράστη από το να συνεχίσει να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής. Πρόσθετα, ο δράστης, καθώς κινούνταν επί τουρκικού εδάφους και πριν φτάσει στο συνοριακό σημείο ελέγχου Υψάλων, προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και συνέχισε την πορεία του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του δικυκλιστή, που τυγχάνει Τούρκος πολίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Για τον δράστη, στα τέλη Ιουνίου του 2024 διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική του εξέταση στην Γ' Ψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: iefimerida.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ