close search results icon

farmB Forum «Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία»

Μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην αγροδιατροφή (EIT Food).

Η farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο διοργάνωσε το farmB Forum «Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία» στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην αγροδιατροφή (EIT Food).

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Πλατής Ηλίας - Εμπορικός Διευθυντής farmB, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους ομιλητές και το κοινό για την παρουσία τους στην εκδήλωση και τόνισε τις προσπάθειες της farmB ως η μοναδική ελληνική εταιρεία που συμβαδίζει στα ευρωπαϊκά πρότυπα μέσα από διαδικασίες πιστοποιήσεων σε περιβαλλοντικά πρωτόκολλα. Την παρουσία τους και έναν σύντομο χαιρετισμό έδωσαν ο κ. Τσέτσιλας Δημήτρης – Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Θεσσαλίας, ο κ. Καλόγηρος Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού και ο κ. Ντογκούλης Δημήτρης – Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σοφολόγης Δημήτρης – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Θεσσαλίας, ο κ. Μπίλλης Απόστολος - Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Θεσσαλίας, ο κ. Μαμούρας Ιωάννης – Σύμβουλος Δημάρχου Λαρισαίων και ο κ. Γκούμας Λευτέρης - Σύμβουλος Δημάρχου Λαρισαίων.

unnamed-1.jpg


Στην πρώτη ενότητα «Αποτύπωμα Άνθρακα στη Γεωργία» ομιλητές ήταν ο καθ. Αηδόνης Δημήτηρης – Πρόεδρος Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΔΙΠΑΕ, η κα Καραμποΐκη Καλλιόπη – Διευθύντρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ο κ. Κωτούλας Βασίλης – Προϊστάμενος Συμβολαιακής Καλλιέργειεας Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ο κ. Πούρικας Γιάννης – Υπεύθυνος Αγορών Σίτου και Πωλήσεων Υποπροϊόντων Μέλισσα Κίκιζας με κεντρικό θέμα τις εμπορικές αγορές άνθρακα σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, σε εθελοντικές αγορές με τον πιστοποιημένο τρόπο υπολογισμού εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα από την πλατφόρμα της farmB.

Στη δεύτερη ενότητα «Αναγεννητική Γεωργία» ομιλητές ήταν η κα Μπούρτζινου Θέκλη – Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ψηφιακών Υπηρεσιών BAYER HELLAS, ο κ. Βασιλειάδης Βασίλειος – Υπεύθυνος Ψηφιακών και Βιώσιμων Λύσεων Syngenta Global και ο κ. Παναγόπουλος Αλέξανδρος – Γεωπόνος της YARA Hellas, με τις ομιλίες να εστιάζονται στην αναγκαιότητα των ψηφιακών λύσεων για τον έλεγχο των εισροών στο πλαίσιο της αειφορίας.

Στην τρίτη ενότητα «Ψηφιακή Γεωργία» ομιλητές ήταν οι κ. Λιούπης Άρης – Γενικός Διευθυντής FMC σε Ελλάδα και Κύπρο και ο κ. Σακελαρίου Δημήτρης – Υπεύθυνος Ψηφιακών Λύσεων BASF Hellas. Συζητήθηκε η επί του πεδίου χρήση στοχευμένων ψηφιακών εφαρμογών για περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα ομιλητές ήταν ο κ. Μπλιάτσιος Ντίνος – Ιδρυτής και Διευθυντής Γεωργική Ανάπτυξη, ο κ. Σταυρίδης Δημήτρης – Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Θεσσαλίας, ο κ. Κατσής Δήμος – Δήμαρχος Σοφάδων, ο κ. Θεοδωρόπουλος Θανάσης – Προϊστάμενος Μον. Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Γεωργικών Συμβούλων ΥπΑΑΤ και ο κ. Κορασίδης Μόσχος – Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ οι οποίοι εξήγησαν την ανάγκη εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών, το ρόλο της Γεωργικής Συμβουλευτικής και τις αλλαγές που έρχονται μέσα από τα Συλλογικά Σχήματα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ