close search results icon

Φιλέτο μυλοκόπι με καρύδια και σταφίδες

Φιλέτο μυλοκόπι με καρύδια και σταφίδες

Υλικά

400 γρ. φιλέτο μυλοκόπι σε 2-3 κομμάτια

1 μέτριο λεμόνι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες

3 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα

2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα πιάτο αλατίζουμε τα φιλέτα από το μυλοκόπι και στύβουμε από πάνω το λεμόνι. Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 1 ώρα.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τινάζουμε τα φιλέτα από το ζουμί που έχουν κατεβάσει και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζουμί που έχουν κατεβάσει τα ψάρια κατά το μαρινάρισμα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξίδι και μισό φλιτζάνι νερό.

Βήμα 4

Δίνουμε μια βράση και προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και, αν χρειαστεί, επιπλέον χυμό λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ