close search results icon

Φλώρινα: Τσάκωσαν στα πράσα αρχαιοκάπηλους σε αρχαιολογικό χώρο – Είχαν ανοίξει τρύπα βάθους 5,5 μέτρων

Φλώρινα: Τσάκωσαν στα πράσα αρχαιοκάπηλους σε αρχαιολογικό χώρο – Είχαν ανοίξει τρύπα βάθους 5,5 μέτρων

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρεσπών Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, -2- άτομα, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 50χρονος αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, οι ανωτέρω κατελήφθησαν σε χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικό περιβάλλοντα χώρο, σε περιοχή της Φλώρινας, να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, έχοντας διανοίξει τομή στο έδαφος, βάθους περίπου -5,5- μέτρων, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία.

Στην κατοχή των ανωτέρω και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε προσωρινό κατάλυμα, που διατηρούν οι συλληφθέντες, σε περιοχές της Φλώρινας, βρέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία και υποβοηθητικά σύνεργα όπως: συσκευή απάντλησης υδάτων, -2- ηλεκτρικές γεννήτριες, -2- ηλεκτρικά τρυπάνια, τσάπα, φτυάρι και αυτοσχέδιο εκκρεμές που χρησιμοποιείτε ως ραβδοσκόπος.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πρεσπών Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

thestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ