close search results icon

Folli Follie: Ένοχη η οικογένεια Κουτσολιούτσου για απάτη, χειραγώγηση και ξέπλυμα

Σε ποια σημεία κρίθηκαν αθώοι. 

Αυλαία πέφτει ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στη δίκη για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με αυτή, αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού, αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της, κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Αντίθετα, κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και, κατά μεταβολή της κατηγορίας, ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη, ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων επί ελαφρυντικών.

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ