close search results icon

Φωτοβολταΐκά σε δημοτική έκταση στα Σεβαστειανά Σκύδρας: Ποιος είναι ο επενδυτής;

Φωτοβολταΐκά σε δημοτική έκταση στα Σεβαστειανά Σκύδρας: Ποιος είναι ο επενδυτής;

Την έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία δημοτικών εκτάσεων στην Τ.Κ. Σεβαστειανών για την εγκατάσταση Φωτοβολταΐκών Σταθμών φέρνει ως θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, κ. Ανδρεάδης στο ΔΣ της Δευτέρας 29 Ιουλίου. Από τη στιγμή που φτάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση ένα τέτοιο θέμα, με την πλειοψηφία να είναι δεδομένη, η έγκριση της εκμίσθωσης είναι κι αυτή δεδομένη ενώ θετική είναι και η απόφαση της τοπικής κοινότητας μιας και δύσκολα θα προχωρούσε το ζήτημα σε αντίθετη περίπτωση. Από τη στιγμή, όμως, που το τοπικό συμβούλιο έχει συζητήσει για μια τόσο σοβαρή επένδυση στα όρια του, ερωτηματικά διεγείρονται για τις διαρροές των τελευταίων ωρών που θέλουν το χωριό να μη γνωρίζει τίποτα. Στο θέμα εστίασε και η αντιπολίτευση, η οποία κι αυτή φαίνεται να μη γνωρίζει λεπτομέρειες. Η κα Παπαδοπούλου, μάλιστα ανέφερε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από κατοίκους των Σεβαστειανών και πολλές οι απορίες τους αλλά και η ανησυχία τους σχετικά με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών στο χωριό τους ..

Η ίδια διερωτάται: «Αλήθεια πως είναι δυνατόν να φέρνετε ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29.07.2024 που αφορά το τοπικό διαμέρισμα Σεβαστειανών και οι ίδιοι οι κάτοικοι να μην έχουν γνώση ; Να δηλώνουν άγνοια ;; 28 δημοτικές εκτάσεις αναφέρει η εισήγηση του 6ου θέματος θα εκμισθωθούν σε ιδιώτη . Την απόφαση του τοπικού συμβουλίου δεν μας την κοινοποίησαν να δούμε τι λέει … Δεν θα έπρεπε οι κάτοικοι των Σεβαστειανών να έχουν μια στοιχειώδη ενημέρωση ;; Το θέμα αφορά το χωριό τους , δεν θα έπρεπε να έχουν γνώση και να θέσουν ενδεχομένως και προβληματισμούς ή απορίες ; (ψιλά γράμματα …..). Να θυμίσουμε ότι στης 24.07.2024 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια Δημοκρατίας !!!!»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κατώτατο όριο του μισθώματος και τις λοιπές διαδικασίες της δημοπρασίας τις καθορίζει η Δημοτική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει μία ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει καθοριστεί για τις 2:00 το μεσημέρι. Βέβαια, στην ημερήσια διάταξη της Δημοτικής Επιτροπής δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα για τη δημοπρασία εκμίσθωσης εκτάσεων στα Σεβαστειανά (δείτε 20i-prosklhsh-dhmotikhs-epitrophs-29-7-2024.pdf).

Αναμένουμε λοιπόν έως τη Δευτέρα ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες αυτής της επένδυσης και φυσικά να μάθουν οι πολίτες και τα ονόματα του ή των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Η υπόθεση μας θύμισε τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου του 2022 στην οποία το σώμα ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας σε μια ενεργειακή κοινότητα με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Σκύδρας-Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης», με τη Δήμαρχο, να αναφέρει τότε για μια κίνηση που θα αποφέρει περί τα 55.000ευρώ στον Δήμο, χωρίς κανένα έξοδο. Και τότε δεν αναφέρθηκαν ονόματα και διευθύνσεις ενώ δεν είναι γνωστή και η εξέλιξη αυτής της απόφασης.

Δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου 2022

φώτο αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ