close search results icon

Φωτοβολταϊκά στα Σεβαστειανά: Έκδηλη η ανησυχία για το "πανέμορφο βουνό μας"!

Φωτοβολταϊκά στα Σεβαστειανά: Έκδηλη η ανησυχία για το "πανέμορφο βουνό μας"!

Η ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα ΚΑΠΗ των Σεβαστειανών, με θέμα την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου πάνω από το χωριό, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Επρόκειτο για μια πολύ όμορφη συνάντηση κατοίκων που άκουσαν, συζήτησαν, ρώτησαν και κατέληξαν σε συμπεράσματα. Πέραν του πολύ σοβαρού και ενδιαφέροντος θέματος αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, οι κάτοικοι των Σεβαστειανών δίδαξαν ήθος, δημοκρατία και απέδειξαν ότι η πραγματική αγάπη για τον τόπο είναι πάνω και πέρα απ' όλα με εν συναίσθηση των ευθυνών για τις επόμενες γενιές. 

sebasteiana-pellanews20240825-132906.jpg

Η συνάντηση των κατοίκων είχε να κάνει με την ενημέρωση τους -σε επιστημονική κυρίως βάση- των επιπτώσεων της εγκατάστασης ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο βουνό του χωριού. Την ενημέρωση αυτή, με πλήθος πληροφοριών, ανέλαβε να κοινοποιήσει στους συγχωριανούς του ο Δρ. κ. Γρηγοριάδης μαζί με τον καθηγητή κ. Κελεσίδη ο οποίος προέδρευσε/συντόνισε τη συνέλευση. 

sebasteiana-pellanews20240825-121054.jpg

Πρέπει να πούμε ότι το κλίμα αυτής της συνάντησης ήταν αρνητικό για το συγκεκριμένο έργο με τους παρόντες να μην κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν επιθυμούν να συζητήσουν, να ακούσουν και να αποφασίσουν "επίσημα" μετά τη γενική συνέλευση που αναμένουν με τη Δημοτική Αρχή. Στην περίπτωση, δε, που υπήρχαν κάτοικοι που συμφωνούν με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, αυτοί, δεν τοποθετήθηκαν!

Τη συνέλευση άνοιξε η πρόεδρος του χωριού, κ. Κωστελίδου και στη συνέχεια ο κ. Κελεσίδης αφού θύμισε τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, έδωσε τον λόγο στον κ. Γρηγοριάδη ο οποίος και ανέλυσε μια σειρά ερευνών παρέχοντας πολλές πληροφορίες. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι κάτοικοι οι οποίοι είτε μέσα από τη δική τους επιστημονική κατάρτιση, είτε μέσα από τις εμπειρίες τους στοιχειοθέτησαν την άποψη τους. 

Εν τέλει αποφασίστηκαν ομόφωνα κάποια σημεία τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω σύμφωνα με το πρακτικό που μας κοινοποιήθηκε προς δημοσίευση

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΑ 25-8-2024

Σήμερα, Κυριακή 25-8-2024, οι κάτοικοι των Σεβαστειανών συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να εκφράσουμε την αντίθεση μας για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο πανέμορφο βουνό μας.
Αποφασίσαμε:
• Να ζητήσουμε από την κα Δήμαρχο Σκύδρας να ορίσει σύντομα Συνάντηση / Γενική Συνέλευση / Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, εδώ στα Σεβαστειανά για να ενημερωθούν πλήρως οι κάτοικοι για το θέμα αυτό αλλά και για να ακουσθούν και διαφορετικές απόψεις
• Να ζητήσουμε να μας καταθέσει η κα Δήμαρχος, για να λάβουμε όλοι γνώση πριν την ανωτέρω συνάντηση, τον χάρτη χωροθέτησης των φωτοβολταϊκών καθώς και κάθε άλλου δημοσιεύσιμου διαθέσιμου στοιχείου
Επίσης:
• Ορίσθηκε Ομάδα Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Σεβαστιανών που θα συντονίσει τις επόμενες ενέργειες για το θέμα αυτό καθώς και για κάθε άλλο περιβαλλοντικό θέμα που θα προκύψει μελλοντικά και θα αφορά το χωριό μας
• Ορίσθηκε Επιστημονική Ομάδα για να παρέχει επιστημονική τεκμηρίωση σε περιβαλλοντικά θέματα σχετικά με το χωριό μας.

Μείνετε συντονισμένοι στο pellanews.gr διότι θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις τοποθετήσεις κατοίκων των Σεβαστειανών αλλά και όλη τη συνέλευση από την αρχή έως το τέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ