close search results icon

Γαλλικές εκλογές: Ανατροπή από τα επίσημα exit polls-Νίκη Μελανσόν

Στον πρώτο γύρο εξελέγησαν 76 βουλευτές (στους 577 συνολικά).

Νέα exit polls δείχνουν ανατροπή σκηνικού. Δίνουν στην πρώτη θέση το Λαϊκό Μέτωπο, στη δεύτερη θέση το Μαζί του Εμανουέλ Μακρόν και στην τρίτη θέση τη Λεπέν.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη συμμετοχή που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δείχνουν ότι το 59,71% του εκλογικού σώματος έχει ψηφίσει στις εκλογικές περιφέρειες όπου διεξάγεται δεύτερος γύρος, ενώ η συμμετοχή υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 67%.

Στον πρώτο γύρο εξελέγησαν 76 βουλευτές (στους 577 συνολικά), οι οποίοι στη μονοεδρική εκλογική τους περιφέρεια έλαβαν πάνω από το 51% των ψήφων, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες προκρίθηκαν για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο οι δύο πρώτοι της κάθε εκλογικής περιφέρειας καθώς και οι υποψήφιοι που έλαβαν πάνω από το 12,5% των ψήφων.

Από τους εκλεγμένους βουλευτές 39 ήταν υποψήφιοι με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, 32 με το νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, 2 με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν και 5 θεωρούνται ανεξάρτητοι δεξιοί. Επίσης σε μία περιφέρεια ο δεύτερος υποψήφιος αποσύρθηκε και έτσι η εκλογή του πρώτου θεωρείται δεδομένη.

πηγή: indicator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ