close search results icon

Γιαννιτσά: Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Παρών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης  που δήλωσε  "Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι πάνω από 430.000 χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει τη μαστογραφία τους δωρεάν και πολλές απο αυτές τις περιπτώσεις εντόπισαν την πάθηση σε πρώιμο στάδιο." 

Γιαννιτσά: Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού διοργάνωσε στα Γιαννιτσά ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου

fb-img-1729281962501.jpg

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αρκετός κόσμος ανάμεσα στους οποίους και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Γεωργία. 

Ο ΥφΑΑΤ απεύθυνε χαιρετισμό όπου επισήμανε τις ενέργειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόληψη του καρκίνου 

fb-img-1729281954717.jpg


Στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την ευαισθητοποίηση απέναντι στον καρκίνο του μαστού, μια πάθηση, για την οποία όπως οι ίδιοι οι επιστήμονες μας πληροφορούν, μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον προβλεφθεί έγκαιρα.

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μέσα από έναν οργανωμένο σχεδιασμό επιχειρείται η πρόληψη να μπει σε πρώτο πλάνο. Και πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν κάνει σημαντική δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σύστημα πρόληψης, κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, κατά του καρκίνου του παχέως εντέρου, και βέβαια τη Ναυαρχίδα αυτής της προσπάθειας, το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, κατά του καρκίνου του μαστού.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι πάνω από 430.000 χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει τη μαστογραφία τους δωρεάν και πολλές απο αυτές τις περιπτώσεις εντόπισαν την πάθηση σε πρώιμο στάδιο.

Συγχαρητήρια στον Σύλλογο, την Πρόεδρο Μαρία Λαγομάτη και τα μέλη του ΔΣ συνολικά για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν από αρχής της ιδρύσεως του Συλλόγου και ειδικότερα για τη συμμετοχή στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να αλλάξουμε την κουλτούρα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες και κυριότερα την άποψη μας για τον ρόλο της πρόληψης.

fb-img-1729281960669.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ