close search results icon

Γιαννιτσά: Εκδήλωση μνήμης της Τουρκικής εισβολής

Σταμενίτης: 50 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή και η μνήμη ανεξίτηλη

Γιαννιτσά: Εκδήλωση μνήμης της Τουρκικής εισβολής

Τα Γιαννιτσά τίμησαν με εκδήλωση μνήμης την θλιβερή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την μαύρη εκείνη ημέρα, όπου οι Τούρκοι εισέβαλαν με βία στην Μεγαλονησο,  προκαλώντας τον θάνατο και οδηγώντας στον ξεριζωμό χιλιάδες ελληνοκύπριους

fb-img-1720956008732.jpg

Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη) τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της τουρκικής τραγωδίας ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων,  με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση 

fb-img-1720955998706.jpg

Ο Υφυπουργός με ανακοίνωση του αναφέρει 

Δήμος Πέλλας - Εκδηλώσεις μνήμης της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα σήμερα την Ελληνική Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, που διοργάνωσαν και φέτος ο Δήμος Πέλλας, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Πέλλας και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

50 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή και η μνήμη ανεξίτηλη. Η Ελλάδα δεν ξεχνά, τιμά τους υπερασπιστές της. Με σεβασμό και συγκίνηση αποτίουμε φόρο τιμής στους Ήρωες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την Κύπρο δίνοντας τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 αλλά και τους έως σήμερα αγνοουμένους, ελπίζοντας για διακρίβωση της τύχης τους.

Η χώρα μας διαχρονικά στέκεται στο πλευρό της Κύπρου στον δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ