close search results icon

Γιαννιτσά παλιά φωτογραφία: Σαν τις...κυρίες της αυλής!

Όμορφες εικόνες που ξυπνούν άλλες εποχές. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Πόσο καιρό πριν να είναι; Ποια δεκαετία; Άγνωστο, καθώς στοιχεία περαιτέρω των προσώπων δεν αναφέρονται.

Όμως, το πολύ καλό και ενδιαφέρον γκρουπ στο facebook "Παλιάς φωτογραφίες των Γιαννιτσών", δημοσίευσε τούτη εδώ την φωτογραφία, που αν και ασπρόμαυρη δίνει κουράγιο, δροσιά, θετική ενέργεια στις σύγχρονες γυναίκες, οι οποίες έχουν ανέσεις και έναν άλλο τρόπο ζωής. Το σίγουρο είναι ένα: αν κρίνουμε από την ενδυμασία, είναι καλοκαίρι. Και εκ δεύτερης, "βελονιάζουν" καπνό, για να τοποθετηθεί σε ξηραντήρια τα οποία αφθονούσαν, μαζί με την καπνοκαλλιέργεια, στην περιοχή του κάμπου. Εξού και το προσωνύμιο του κάμπου των Γιαννιτσών για πολλά χρόνια ως "Καλιφόρνια της Ελλάδας"! 

screenshot-9-36Hnr.png

Το παλιό με το καινούργιο, σε μια τελείως άλλη πραγματικότητα, με το παλιό να ξυπνά αναμνήσεις και χρόνια με λίγα μεν, ξένοιαστα και γνήσια δε. Με υπέροχες κυρίες της εποχής, κάθε ηλικίας, που δεν λείπει από καμία το χαμόγελο!

Και θα μπορούσε να είναι και σκηνή από την γνωστή ελληνική ταινία "Οι κυρίες της αυλής". Γιατί το κοίταγμα στον φακό, με άνεση και θετικότητα, δείχνει οτι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα καλλιτεχνικό ταπεραμέντο. 

Και ναι, τα Γιαννιτσά ανά τα χρόνια, αποδεικνύουν οτι είχαν ενέργεια και δυναμισμό! Σαφώς και ωραίες παρουσίες. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ