close search results icon

Γυναίκες κατηγορούν τον μάγο Κόπερφιλντ για σεξουαλική παρενόχληση

Tουλάχιστον 16 γυναίκες. Πιθανώς να μη γνώριζε τις ηλικίες τους, αναφέρει έρευνα. 

Πολύ σοβαρές κατηγορίες κατά του διάσημου μάγου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι γυναικών φέρνει στο φως έρευνα του αμερικανικού Guardian, η οποία βασίζεται σε δικαστικά έγγραφα και αρχεία της αστυνομίας. Τα περιστατικά εκτείνονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως και το 2014, ενώ από τις 16 καταγγέλλουσες, οι μισές ήταν ανήλικες όταν τους επιτέθηκε σεξουαλικά, κάποιες μάλιστα κάτω των 15 ετών.

Αυτό που αναφέρεται πάντως στην έρευνα είναι ότι πιθανώς να μη γνώριζε τις ηλικίες τους.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, φέρεται ότι είχε ναρκώσει τουλάχιστον τρεις γυναίκες πριν προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν συναινέσει.

Κάποιες από τις καταγγελίες είχαν γίνει και στο παρελθόν, όπως αυτή της Brittney Lewis, που το 2018 υποστήριξε ότι ο Κόπερφιλντ τη νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1988, όταν ήταν 17 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο. Μια άλλη γυναίκα είπε επίσης ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία, ισχυριζόμενη ότι νάρκωσε την ίδια και μια φίλη της και ότι και οι δύο δεν μπορούσαν να συναινέσουν πριν ο μάγος κάνει σεξ με την καθεμία τους.

Σε τέσσερις άλλες περιπτώσεις οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις είχε χαϊδέψει ή τις είχε κάνει να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων στη σκηνή. Τρεις από αυτές ήταν έφηβες, ενώ τα μέλη της οικογένειας ενός 15χρονου κοριτσιού, που κάθονταν στο ακροατήριο, ισχυρίζονται ότι τον είδαν να ψηλαφίζει το στήθος της.

Ο αμερικανικός Guardian US εξετάζει αυτούς τους ισχυρισμούς ως μέρος μιας σειράς ιστοριών που βασίζονται σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 100 άτομα και αρχεία δικαστηρίων και αστυνομίας. Οι γυναίκες που τον καταγγέλλουν είχαν γνωριστεί μαζί του μέσα από τη δουλειά του και σημειώνουν ότι χάρη στο κίνημα #MeToo ένιωσαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν.

Ο Κόπερφιλντ αρνείται ότι έχει συμπεριφερθεί με παράνομο τρόπο και οι δικηγόροι του απάντησαν γραπτώς ότι ο πελάτης του «ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα σε κανένα πρόσωπο, πόσο μάλλον ανήλικο», περιγράφοντας τον Κόπερφιλντ ως «καλοσυνάτο, ντροπαλό πρόσωπο που συμπεριφέρεται σε άνδρες και γυναίκες με σεβασμό».

Υποστηρίζουν ότι ο μάγος είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, το οποίο έχει ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν και να καταγγείλουν την κακοποίησή τους. Επίσης αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά «δεν είναι μέρος του κόσμου του» πελάτη τους.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ