close search results icon

Η «γιάφκα» στο Κολωνάκι έκρυβε συλλεκτικά όπλα

Η «γιάφκα» στο Κολωνάκι έκρυβε συλλεκτικά όπλα

Παρατημένα συλλεκτικά κειμήλια ή όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές, αναφορικά με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε την Τρίτη μέσα σε ένα μπαούλο, σε ισόγεια αποθήκη, στην οδό Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι.

Ενα υποπολυβόλο Ενφιλντ, τρία τυφέκια τύπου Μ1, δύο παλιές χειροβομβίδες και 500 οξειδωμένες σφαίρες κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, για να διαπιστωθεί εάν είναι «καθαρά».

Το μικρό οπλοστάσιο εντοπίστηκε από μηχανικό που βρέθηκε στο χώρο για να πραγματοποιήσει εργασίες και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Η αποθήκη του κτιρίου μέσα στην οποία βρισκόταν το μπαούλο είχε ενοικιαστεί πρόσφατα από ναυτιλιακή εταιρία και συνεργεία είχαν αναλάβει τον καθαρισμό της. Μυστήριο παραμένει ποιος ήταν το προηγούμενος ιδιοκτήτης του χώρου, με την εταιρία να μην έχει δώσει ακόμα απάντηση.

Η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι πιθανότατα τα ευρήματα να μη σχετίζονται με κάποιου είδους εγκληματική ενέργεια, καθώς λόγω της παλαιότητάς τους (δεκαετία 1930-’40) εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν μέρος κάποιας συλλογής. Σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

eleftherostypos.gr

iosifina-t90c6.JPG


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ